Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

divendres, 29 d’octubre del 2010

Irán contrabandea armas para el Hamas a través de África -- Iran contrabandeja armes per al Hamas mitjançant Àfrica

Según informa Europa Press y el periódico israelí Ha´aretz, los servicios secretos nigerianos interceptaron ayer jueves un cargamento de armas iraní, compuesto por trece contenedores cargados con lanzagranadas, granadas, misiles y otros explosivos camuflados entre materiales de construcción, en el puerto de Lagos destinados a engrosar los arsenales de la banda terrorista Hamas según la opinión de fuentes de defensa israelíes.

Estas mismas fuentes aseguran que el Hamas podría haber establecido con el apoyo iraní una nueva ruta para el contrabando de armas a través de África. En opinión de un alto cargo israeli: "Quizás los iraníes planeaban descargar las armas en Nigeria, y transferirlas por tierra a Sudán y el Sinaí".

En català: Segons informa Europa Press i el diari israelià Haaretz, els serveis secrets nigerians van interceptar ahir dijous un carregament d´armes iranià, compost per tretze contenidors carregats amb llençagranades, granades, misils i altres explosius camuflats entre materials de construcció, al port de Lagos destinats als arsenals de la banda terrorista Hamas segons les opinions de fonts de defensa israelianes.

Aquestes mateixes fonts aseguren que el Hamas podría haver establert amb suport iranià una nova ruta per al contraband d´armes a través d´Africa. En opinió d´un alt carrec israelià: "Quizás los iraníes planeaban descargar las armas en Nigeria, y transferirlas por tierra a Sudán y el Sinaí".

6 comentaris:

Lior ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Lior ha dit...

Vicent Martí dedica el seu espai a la revista El Temps d'aquesta setmana a fer un regitzell de cites.Entre elles n'hi ha una que vull compartir per si no la coneixes:
"La Xoà no va ser un crim contra la Humanitat.Va ser un crim de la Humanitat -perpetradors, col·laboradors,consentidors- contra els jueus -amb els gitanos,de torna".
Per si no coneixes Vicent Martí,és un periodista valencià de ferotge -i ho dic admirativament i devota!- compromís Sionista.
Al mateix número hi ha un article de Miquel Payeras:"Islamisme radical i nazisme",sobre els paral·lelismes entre el discurs d'Ahmadinejad i el del muftí Amin El Husseiní.
El Temps # 1376,26 d'octubre

Jaume ha dit...

Moltes gràcies,Lior, no conexía la cita ni el seu autor.
No he aconseguit donar amb el texte de l´article d´en Miquel Panyeres però estic segur que ha de ser molt interessant perque la judeofòbia del muftí i la d´Ahmadineyad deu beure de les mateixes fonts. Fà alguns mesos vaig llegir aquest interessant article en anglès sobre la vinculació existent entre el nazisme, el nacionalisme palestí del Mufti i el fonamentalisme islàmic:

http://media0.terrorismawareness.org/files/NaziRoots.pdf

Lior, per altra banda, he estat pensant i crec que una bona idea podría ser fer un blog conjunt, on hi poguessim participar tots aquells blogers que tractem temes relacionats amb Israel i l´Orient Mitjà en llengua catalana. Obviament, això no voldría dir que els bloggers haguessim de deixar els nostres blogs sinó que aquest nou blog comunitari podría ser unc omplement dels nostres i reunir o pujar només els articles que tinguessin a veure amb el tema.

Lior ha dit...

Jaume,l'endemà de la marxa pel Shalit vaig deixar aquest comentari a Hasbarats:"Sembla que la marxa del diumenge,amb els seus encerts i les seves mancances i/o a causa d'aquestes,servirà per esperonar-nos a tots.Inclosos els que no hi vàrem anar.
Se m'acut,ja em perdonareu si desbarro,que una bona manera de fer pinya fora organitzar-se a través d'alguna entitat on confluís el sionisme nostrat(ja ens entenem),tot honorant la memòria d'en Benarroch.Vull dir que portés el seu nom..." En veient l'èxit del meu comentari en vaig fer un altre: "Ja veig que això de fer alguna mena de xarxa des d'on coordinar les activitats de tots plegats no ha triumfat. Aleshores,si l’expereiència d’aquest diumenge ha d'ajudar a "reaccionar i a retrobar-se",com heu pensat fer-ho?.Quina és la vostra proposta?Ho demano per estar-ne al corrent".Entenc que ja tenim l'ACAI.Potser era feina seva? Parlo de "xarxa" perqué és una estructura mínima,poc geràrquica i,per poc que els seus membres s'ho proposin,molt dinàmica.Personalment,però,la forma m'importa menys que el contingut.La qüestió és que la comunicació sigui fluida i abasti el màxim de gent possible.Tenir uns bons vasos comunicants.La Plaça Major del Sionisme,per entendren's.Potser no m'he expressat prou bé,però no éstem dient el mateix tots plegats?
Ja m'he baixat l'article d'en David Meir-Levi.Gràcies.

Jaume ha dit...

Lior, em sembla que les nostres idees són semblants. La idea em va vindre del blog "La Fusión", on participen diversos bloggers en llengua castellana d´Israel i de fora:

http://lafu-sion.blogspot.com/

Vaig pensar que un projecte similar es podría duur a terme amb els bloggers que tractem temes relacionats amb Israel, el sionisme i el conflicte amb els palestins en llengua catalana.

Una altra opció també podría ser la creació d´un diari digital on per exemple es mostressin traduïts al català articles de la premsa israeliana, que molts cops aporten unes informacions que passen totalment desapercebudes en els nostres mitjans. També hi podría haver colaboradors d´opinió, etc.

jeje... Lior, potser ara sóc jo qui comença a desbarrar...

Lior ha dit...

Acabo de veure La fu-sión.No sé ben bé si és la confluència de diversos blocs o és un bloc amb entitat pròpia.La idea de xarxa,format apart,de que jo parlo és sobretot funcional.Vull dir que hauria de servir per estar amatents a les activitats i notícies més importants.La Plaça Major del sionisme que et comentava.S'ha de tenir present que en aquest país la xarxa blogaire "sionista" és qualitativament molt bona.La meva idea és més coordinar-la per no perdre pistonada.
La idea d'un "diari"-entre cometes per no espantar;això sona molt bé,però són paraules majors- digital amb traduccions d'articles de la premsa israeliana em sembla collonuda!
Que desbarrem? A veure si haurem de fer un bloc de desbarrats!
Desbarrant.blogspot.cat :-)))
Això sí,si desbarrem,ho fem de recollons!!

Arxiu del blog