Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dimecres, 29 de setembre del 2010

el drama de los gays palestinos -- el drama dels gays palestins

Majed Koka es un gay palestino que con 14 años huyó de la casa de su padre en Nablús para buscar refugio en Israel por miedo a la discriminación y abusos que sufren los gays en los territorios bajo la administración de la ANP. Actualmente, Majed tiene 26 años de edad y su objetivo es conseguir el permiso de residencia en Israel. Lo solicitó por motivos humanitarios hace un año y medio y todavía no ha recibido respuesta del Ministerio del Interior Israelí. A pesar de su situación irregular (ha vivido en los últimos ocho años en Tel Aviv con su pareja, donde llegaron incluso a inscribirse como matrimonio en el padrón de la municipalidad) y de que por ese motivo está expuesto a ser detenido frecuentemente, Mohamed lo tiene claro: "If I returned to Nablus, it would be like throwing paper into a fire".

Majed Koka, en declaraciones al periódico israelí Ha´aretz, afirmó que muchos gays palestinos han buscado refugio en Israel para huir de las discriminaciones existentes en los territorios bajo control de la ANP y si éstos han regresado a sus pueblos para ver a sus familias han sido atacados con los pretextos de ser gay o de ser un colaboracionista de Israel. De hecho, él mismo en su última visita a Nablús fue detenido y torturado por los policias palestinos tras ser acusado de espiar para Israel.

Durante las últimas décadas el fundamentalismo islámico ha ganado influencia en la otrora laica sociedad palestina y actualmente la situación de los gays es dramática. Sin embargo, muchas asociaciones de Gays y Lesbianas de España siguen callando ante las discriminaciones que sufren los gays palestinos. Ante esta siutación, me planteo las siguientes preguntas: ¿por qué ese vergonzoso silencio? ¿Por qué esas asociaciones de Gays y Lesbianas españolas optan por prohibir la participación de la carroza de Tel Aviv en el desfile del orgullo gay en Madrid cuando precisamente es en Tel Aviv el lugar donde los gays gozan de mayor libertad en todo el Medio Oriente? y ¿por qué Pedro Zerolo prefiere manifestarse contra Israel bajo banderas del Hezbulah que alzar su voz para denunciar las persecuciones y discriminaciones que sufren los gays en los países bajo regímenes islamistas?




El doble rasero de estos colectivos (con la excepción notable de "COLEGAS") es evidente: libertad para los gays en Europa y en Occidente, pero por pura corrección política a los gays que viven en Oriente Medio que se fastidien y apechuguen. Vergonzoso.

En català: Majed Koka és un gay palestí que amb 14 anys va decidir abandonar la casa del seu pare a Nablús per a buscar refugi a Israel degut a les discriminacions i abusos que pateixen els homosexuals als territorios controlats per l´ANP. Actualment, Majed té 26 anys i el seu objectiu es aconseguir el permís de residencia a Israel. De fet, va solicitar-lo ara fà un any i mig per motius humanitaris, però encara no ha rebut cap resposta del Ministeri de l´Interior israelià. Tot i la seva siutació irregular al país (ha viscut durant els vuit darrers anys a Tel Aviv amb la seva parella, on fins i tot es van a arribar a inscriure com a matrimoni al padró de la municipalitat) i de que justament per aquest motiu està exposat a ser arrestat freqüentment, en Majed ho té clar: "If I returned to Nablus, it would be like throwing a paper into fire".

Majed Koka sap del que parla. En declaracions al diari Ha´aretz va afirmar que molts gays palestins busquen refugi a Israel per a fugir de les discriminacions que pateixen als territoris sota control de la ANP i que si un dels fugitius torna a casa per a visitar als seus familiars pot ser atacat sota les acusacions de ser homosexual o de colaborar amb Israel. De fet, ell mateix va ser detingut i torturat per la policia palestina d´en Mahmoud Abbas després d´acusar-lo d´espiar per a Israel durant la seva darrera visita a Nablús.

En una societat on el pes del fonamentalisme islàmic és notable, la situació dels gays palestins és dramática. Tanmateix, moltes asociacions de gays i lesbianes espanyoles callen davant de les discriminacions que pateixen els gays a Palestina. Aquesta situació fà que em plantegi les següents preguntes: Per què aquest silenci vergonyós? Per què les asociacions de Gays i Lesbianes espanyoles opten per censurar la participació de la carrossa de Tel Aviv en la desfilada de l´Orgull Gai que es va celebrar a Madrid quan precisament és a Tel Aviv on els gays i lesbianes gaudiexen de més llibertat en tot l´Orient Mitjà? I per què Pedro Zerolo prefereix manifestar-se contra Israel pels carrers de Madrid envoltat de banderes del Hezbolah enlloc de denunciar els abusos que pateixen els homosexuals a molts països governants per islamistes?




El doble raser d´aquestes asociacions (amb l´excepció notable de "COLEGAS") és evident: llibertats i drets per als gays europeus i occidentals però per pura correcció política que es fotin els gays palestins i de la resta del Orient Mitjà. Vergonyós.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Esto se ve en una peli israelí, ¿cómo se titulaba? ??? rega shnia! ja la tinc: http://www.imdb.com/title/tt0476643/plotsummary

Jaume ha dit...

el año pasado me aficioné a las películas de Amos Gitai, vi Kadosh,Free Zone, Kedma, Kippur y Alilá. La que menos me gustó fue Free Zone y la que más Kadosh. La pelí Habuah parece interesante, he visto el trailer en You Tube, a ver si la consigo y la veo enterita.

Anònim ha dit...

lo que más me gustó de free zone es cuando le explica los diferentes negocios que ella y su marido han tenido y los relaciona con la historia de israel. reír x no llorar... y cuando se ha de tomar el café de la árabe... xD

Lior ha dit...

Si això és el que passa a Cisjordània...imagina't a Gaza!!
Pel que fa al Zerolo i a les actituds de la progressia en general,ja fa temps que dic que són matèria de parapsicologia i per això no ho podem entendre.
A veure si els de la revista Mas Allá li dediquen un reportatge.

Jaume ha dit...

A mi lo que más me gustó de Free Zone fue la primera escena de la película, cuando sale Natalie Portman en el taxi llorando y suena una versión de la canción Had Gadya:

http://www.youtube.com/watch?v=UlSRlCS8dbA&feature=related

Lior, Ahmadineyad va dir que no hi havia gays a l´Iran i aquesta gent són els patrons del Hamas... millor no pensar-hi...

Arxiu del blog