Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dimarts, 28 de setembre del 2010

El fin de la congelación de los asentamientos como pretexto -- La fi de la congelació dels assentaments com a pretext

Se ve venir. Mahmoud Abbas, el presidente de la ANP, nunca renunciará al llamado "derecho de retorno de los refugiados palestinos" (es decir, a convertir a Israel en un estado binacional de facto con la llegada de varios millones de descedientes de refugiados palestinos del 48 y del 67). Si lo hace, se arriesga a correr la misma suerte que Anwar el Sadat. Sin embargo, tampoco quiere quedar como el malo de la película y ser acusado de este nuevo fracaso negociador. Precisamente, por eso, para abandonar las negociaciones de paz pero además culpando al gobierno de Netanyahu, va a utilizar el pretexto del fin del período de diez meses de congelación de los asentamientos israelíes en Cisjordania. Ya ha dado pistas de su posible espantá a partir del próximo 4 de Octubre ante los micrófonos de Europe 1 Radio:

Of course we don't want to end negotiations, we want to continue. But if colonization continues we will be forced to end them.

We will wait until after a meeting between Palestinians, and an Arab forum meeting on Oct. 4 ... So (Israeli Prime Minister Benjamin) Netanyahu has a week to decide.

El típico discurso de un lobo disfrazado de cordero. Pero la jugada le pude salir a pedir de boca, pues abandonará las negociaciones tranquilamente y además internaconalmente se culpará al gobierno israelí de B. Netanyahu.

PD - El fin del período de diez meses de congelación de los asentamientos no es la causa sino el pretexto. Digo esto porque la ANP no ha dado ninguna muestra de reconocer abiertamente el derecho de Israel a existir como estado judío (hablando en plata, el derecho de Israel a existir) y tampoco no ha variado un ápice el contenido anti-israelí y judeofóbico de sus medios de comunicación.

En català: Ho veig vindre. Mahmoud Abbas, el president de l´ANP, mai renunciarà al "dret al retorn dels refugiats palestins" (és a dir, a convertir a Israel de facte en un estat binacional gràcies a l´arribada al país de milions de refugiats palestins, descendents dels refugiats del 48 i del 67). Si hi renunciés, es podría arriscar a correr la mateixa sort que Anwar el Sadat. Però el president palestí tampoc vol abandonar la taula de negociacions de manera unilateral per a no ser considerat el dolent de la pel.licula. Precisament per això utilitzarà com a pretext la fi del període de deu mesos de congelació dels assentaments israelians a Cisjordània. De fet, ja ha donat pistes del seu més que probable abandó a partir del pròxim 4 d´Octubre davant dels micròfons de Europe 1 Radio:

Of course we don't want to end negotiations, we want to continue. But if colonization continues we will be forced to end them.
We will wait until after a meeting between Palestinians, and an Arab forum meeting on Oct. 4 ... So (Israeli Prime Minister Benjamin) Netanyahu has a week to decide

El típic discurs d´un llop disfressat de corder... Això si, la jugada li pot sortir rodona perque matarà dos ocells d´ un sol tret: abandonarà de manera unilateral les negociacions de pau i la opinió pública internacional carregarà les tintes contra el govern israelià.

PD - La fi del període de deu mesos de congelació dels assentaments no és la causa, sinó el pretext. Dic això perque durant els darrers mesos l´ANP no ha fet cap gest real de reconèixer el dret d´Israel a existir com a estat jueu (parlant en plata, de reconeixer a Israel el seu dret a existir) ni ha eliminat els continguts israelofòbics i judeofòbics dels seus mitjans de comunicació.

Fuente -- Font: Ha´aretz.

Arxiu del blog