Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

diumenge, 1 d’agost del 2010

"cohetes artesanales"... "coets artesanals",,,

En la prensa española habitualmente los mísiles Qassam son mencionados "cohetes artesanales" para darle al lector la impresión de que son armas casi inofensivas, incapaces de causar daños considerables, para resaltar así el tópico del "uso desmedido de la fuerza" utilizado por el ejército israelí en sus operaciones anti-terroristas. Sin embargo, de cohetes artesanales, nada. Mísiles, y además mísiles con un poder de destrucción considerable como se puede ver en el siguiente video acerca de un Qassam caído anoche en un centro de rehabilitación infantil en la ciudad de Sderot, en el sur de Israel. Afortunadamente, nadie se encontraba en el edificio y no hay que lamentar daños personales, pero conviene tener en mente que uno de los objetivos del lanzamiento de estos mísiles es impedir que los ciudadanos del sur del Neguev y de las poblaciones cercanas a la franja puedan llevar una vida normal, como todo ciudadano, y en este último punto los Qassam si están siendo eficaces.



En català: a la prensa catalana i de la resta de l´estat espanyol els mísils Qassam generalment són mencionats com "coets artesanals" amb la finalitat de donar a entendre al lector de que es tracta d´un armament rudimentari, gairebé inofensiu, i incapaç de causar danys de consideració. Amb aquesta argúcia es resalta entre els lectors el tòpic de l´"ús desmesurat de la força" emprat per l´excèrcit israelià en les seves operacions anti-terroristes. Tanmateix, afirmar que els "Qassamim" són "coets artesanals" és faltar a la veritat. Els Qassam o els míssils grads - com a mísils que són- tenen un elevat poder destructiu tal i com es pot veure en aquest video sobre els efectes de la caiguda d´un Qassam en un centre de rehabilitació infantil ahir a la nit a la ciutat de Sderot, al sud d´Israel. Afortunadament, l´edifici estava buit i no hem de lamentar ferits, però també convé recordar que l´objectiu del llançament dels mísils no és només causar danys personals o materials, sinó aconseguir que els ciutadans del sud del Neguev i de les poblacions pròximes a la Franja de Gaza no puguin duur una vida normal. En aquesta darrera finalitat, els mísils Qassam si estan resultant efectius.

Arxiu del blog