Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dilluns, 2 d’agost del 2010

Cinco misiles grad impactan en la ciudad de Eilat -- Cinc mísils grad impacten a la ciutat d´Eilat

Esta mañana, sobre las ocho, cinco misiles han impactado en el centro turístico de Eilat, en las próximidades del Mar Rojo. Aunque en dicha ciudad no hay que lamentar ni heridos ni víctimas mortales, desgraciadamente este nuevo ataque terrorista si se ha cobrado una víctima, un civil jordano, que ha fallecido fruto de las heridas recibidas al impactar un mísil muy cerca de donde él se encontraba en la también turística ciudad de Aqaba, en la vecina jordania. Según informa el diario Ha´aretz, otros tres civiles jordanos también han resultado heridos. Una nueva muestra de que la mayoría de las organizaciones terroristas palestinas no quieren la paz, con Israel, no quieren el fin de la ocupación, ni tan siquiera quieren un estado, eso son sólo los pretextos - , lo que realmente quieren es exactamente lo mismo que hace sesenta y dos años: la destrucción de Israel y arrojar a todos los judíos al mar. Tras varias guerras perdidas, los palestinos y los árabes se dieron cuenta de que esa no era la mejor manera de lograr el objetivo y ahora lo intentan mediante una guerra psicológica de desgaste con el lanzamiento de mísiles, tras el fracaso del terrorismo suicida, el método al que más recurrieron durante los años más oscuros de la llamada "Segunda Intifada Palestina" (2000-2006).

En català: aquest matí, a les vuit, han impactat cinc mísils grad al centre turístic d´Eilat, al sud d´Israel, tocant a la Mar Roja. Si a Eilat no hem de lamentar ni ferits ni víctimes mortals, desgraciadament no podem dir el mateix a la veïna ciutat d´Aqaba a Jordània, on un dels mísils també ha impactat i ha provocat la mort d´un civil i tres ferits jordans, segons informacions del diari israelià Ha´aretz. Una nova mostra de que la major part de les organitzacions terroristes i partits polítics palestins no volen la pau amb Israel, no volen la fi de l´ocupació i m´atreviría a dir que no volen ni un estat a Gaza i Cisjordània, el que realment volen és la destrucció d´Israel i fotre tots els jueus al mar, tal i com amenaçaven ara fà seixanta-dos anys. Després de perdre varies guerres, els liders àrabs i palestins van comprendre que mai podrien esborrar a Israel del mapa amb una guerra convencional i van decidir apostar pel terrorisme contra població civil israeliana o contra interessos israelians al exterior com un mètode de guerra psicològica per a assolir els seus objectius. Als anys 70 va ser l´"època daurada" dels segrestos d´avions o de carnisseries com la de Múnich i després de l´esfondrament de la URSS i els seus satèl.lits, que realment eren els païssos que donaven suport logístic, d´armament i econòmic al terrorisme palestí, els grups jihadistes palestins - com la Jihad Islàmica palestina o el Hamas - van pendre el relleu als grups nacionalistes a partir dels anys 90. Primer van apostar pel terrorisme amb homes bomba, una aberració digna dels pitjors règims totalitaris, i després del seu fracàs han optat pel llençament de missils desde les seves bases a Gaza contra la població civil israeliana. Canvien els mètodes però l´objectiu de fons persisteix: eliminar a l´estat d´Israel i llençar als jueus al mar.

Actualització: Segons informa el diari "Arutz Sheva", aquest matí (3-8-2010) s´han produït enfrontaments entre soldats de les IDF i de l´excèrcit libanès en el territori fronterer entre dos païssos i també han circulat rumors no confirmats de moment sobre el posible impacte d´un mísil Katyusha en les zones pròximes al lloc dels enfrontaments.

Actualización: Según informa el diario israelí Arutz Sheva, esta misma mañana (3-8-2010) se han producido enfrentamientos entre las IDF y el ejército libanés en la zona fronteriza entre ambos paises y también han circulado rumores no confirmados hasta el momento de la posible caída de otro misil Katyusha en las zonas próximas al lugar de los enfrentamientos.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

ערבים לא רוצים שלום. תמיד שיש שיחות על שלום, יש התקפות. עברית שלי לא תוב, סליחה

Jaume ha dit...

אני מסכים איתך :)
אין בעיה גם אני מדבר קצת עברית!!

Anònim ha dit...

יופי! אנהנו יכולים לדבר קצת פה. להתראות

Arxiu del blog