Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dimarts, 3 d’agost del 2010

¿buscando una nueva guerra? -- Buscant una nova guerra?

Esta mañana se ha producido un grave intercambio de fuego entre soldados de las IDF y del ejército libanés en la zona fronteriza entre ambos países. El balance es de cinco víctimas mortales (3 soldados libaneses, un periodista de esa misma nacionalidad y un soldado israelí. Además, otro soldado israelí, el capitán Ezra Lakia, está herido de gravedad. Ha´aretz y Jerusalem post informan exhaustivamente sobre el incidente y sobre las reacciones del gobierno sirio y de la organización terrorista chi´ita y pro iraní, Hizbulá, que amenazan con responder y apoyar al ejército libanés ante la "criminal agresión israelí". De hecho, el lider de Hizbulá, Hassan Nasrallah, ha anunciado en un discurso que su organización responderá en caso de que se produzca "otra ofensiva israelí contra el ejército libanés". Y precisamente a este punto quería yo llegar. No me parece descabellada la idea de que el eje Damasco-Teherán quiera promover un nuevo conflicto bélico con Israel para desviar la atención de su programa nuclear. Conviene recordar que este incidente de hoy ha tenido lugar tras un aumento de los ataques terroristas con mísiles contra Sderot, el sur del Neguev e incluso el centro turístico de Eilat y en esta zona del mundo las casualidades no ocurren porque sí... Luego, cuando el gobierno israelí responde a las agresiones de sus vecinos, pasa lo que pasa. Los medios hablan de masacre, de uso desmedido de la fuerza e incluso de genocidio, favoreciendo así la demonización de Israel en el mundo y apoyando tácitamente aunque sin reconocerlo abiertamente a los objetivos de los grupos yihadistas, del eje Damasco-Teherán y de las organizaciones terroristas palestinas más radicales, contrarias a cualquier tipo de negociación o acuerdo de paz con el estado de Israel.

En català: aquest matí s´han produït greus incidents -amb intercanvis de foc inclosos- entre els soldats de les IDF y els del excèrcit libanès. El balanç és de cinc víctimes mortals: tres militars libanesos, un periodista de la mateixa nacionalitat i un soldat israelià. A més a més, un altre soldat de les IDF, el capità Ezra Lakia, ha resultat ferit de gravetat i ara mateix està ingresat al hospital Rambam de Haifa. Els diaris Haaretz i Jerusalem Post ens ofereixen una exhaustiva informació del mencionat incident i de les respostes del govern de Damasc i de l´organització terrorista xi´ita i pro iraní, Hizbul.là, que han amenaçat de fer costat al govern libanés i de respondre davant la "criminal agressió israeliana". De fet, el lider dels fonamentalistes xi´ites, Hassan Nasrallah, ha afirmat en un discurs que la seva organització respondrà en cas de que es produeixi una altra "agressió israeliana contra l´excèrcit libanès". I precisament a aquest punt és on jo volia arribar. Crec que pot ser ben factible que tant els atacs amb mísils dels darrers dies com aquest incident d´avui siguin una jugada estratègica del govern de Teheran per tal de desviar l´atenció del seu programa nuclear mitjançant l´inici d´una nova guerra entre els seus satèl.lits a la regió i Israel. De fet, una situació similar ja es va donar ara fà quatre anys i va desenvocar en la guerra entre Israel i Hizbul.là al Liban. A més a més, l´èxit mediàtic està garantit perque els nostres mitjans silencien o minimitzen les agressions que pateixen les ciutats israelianes i després, quan el govern israelià es veu obligat a respondre, la maquinària de la tergiversació es posa en marxa i les acusacions de crim de guerra, ús desmedit de la força, massacre o fins i tot genocidi, estan a l´ordre del dia, afavorint així els ojectius dels grups jihadistes, de l´eix Damasc-Teheran i de les organitzacions terroristes palestines més radicals, contraries a qualsevol tractat de pau o negociació amb l´estat d´Israel.


Arxiu del blog