Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dilluns, 9 de novembre del 2009

Comparan el muro de Berlín al vallado defensivo de Cisjordania en el Periódico de Catalunya -- indecent comparació al Periódico de Catalunya

Estimados lectores:

No salgo de mi asombro. Veo que en una de las secciones de videos del Periódico de Catalunya se compara el muro de Berlín con el vallado defensivo israelí en Cisjordania. Mientras que el primero fue una cortina de acero que dividió a los ciudadanos alemanes y europeos y fue uno de los mejores ejemplos - quizá junto al Gulag- de la represión soviética y de las llamadas "democracias populares" durante la Guerra fría (1945-1991), el vallado defensivo israelí en Cisjordania sólo tiene como finalidad evitar o dificultar que terroristas palestinos penetrasen en Israel y cometiesen salvajes atentados suicidas en cafeterías, el transporte público o discotecas. Además. ¿por qué ese periódico no solicita que España retire el vallado de Ceuta y Melilla, un vallado cuya única finalidad es impedir que seres humanos vengan a Europa a tener una oportunidad de mejorar sus condiciones de vida y las de sus familias? Sin embargo, el Periódico de Catalunya sigue la onda políticamente correcta de la prensa española: demonizar a Israel, desligitimar a su gobierno, sus instituciones y a sus ciudadanos.

En Català: Estic al.lucinant. En una secció de videos del Periódico de Catalunya es compara el mur de Berlín amb el vallat defensiu del govern israelià a Cisjordània. Bé, les diferències són obvies però només en mencionaré unes poques per als despitats de torn: mentres que el mur de Berlín va simbolitzar una de les pitjors cares de la repressió soviètica i de les anomenades "democràcies populars", el vallat defensiu israelià té com a única finalitat evitar les morts de civils inocents israelians dels atemptats terroristes suicides palestins a les cafeteries, transports públics o discoteques d´Israel. Desde que es va iniciar la construcció del vallat, el nombre d´atemptats terroristes es va reduir dràsticament ja que els suicides tenien moltes més dificultats per a penetrar a territori israelià i cometre els seus salvatges atemptats. Tanmateix, aquesta llògica no serveix per als periodistes del Periódico de Catalunya, que s´han apuntat desde fà temps a la moda de desllegitimar a l´estat d´Israel, a les seves institucions o als seus ciutadans. Podrien demanar a Zp que desmuntés el vallat a Ceuta i Melilla, que no té per objectiu evitar infiltracions terroristes, sinó evitar que éssers humans amb grans necessitats penetrin a Europa per a millorar les seves condicions de vida i les de les seves families.

Arxiu del blog