Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dimecres, 14 d’octubre del 2009

¿Alianza de Civilizaciones? -- Aliança de civilitzacions?

Estimados lectores:
Mientras nuestro incansable presidente del gobierno, J. L. Rodríguez Zapatero, habla en Damasco de resolver los conflictos mediante el diálogo y la negociación y se manifiesta favorable a una convivencia multicultural, otros personajes, como por ejemplo el Sheik yemení Abdul Majed Al-Zindani, no parecen compartir las ideas de nuestro bienintencionado presidente. Lean la entrevista publicada por ABC y comparen lo lejos que están sus ideas de las del "multilateralismo solidario" defendido por Zp. Moraleja: para que la diplomacía como vía para la resolución de conflictos funcione, todas las partes implicadas han de desearlo y esforzarse. Si sólo lo desea una de las partes, por muchos esfuerzos que ésta haga no servirán para nada.
En català: mentres el nostre benintencionat president del govern parla a Damasc sobre la necesitat de resoldre els conflictes per la vía diplomàtica i es mostra partidari d´una convivència multicultural entre totes les religions, altres personatges - com per exemple el Sheik iemenita Abdul Majed Al-Zindani, no semblen compartir les mateixes idees. En aquest sentit, us recomano la lectura d´aquesta entrevista publicada al diari ABC i compareu les seves manifestacions amb el bonisme expresat per Zp en moltes ocasions. La reflexió es la següent: perque la diplomacia serveixi com a eina per a resoldre els conflictes totes les parts implicades ho han de desitjar i s´han d´esforçar per a assolir l´objectiu. Però si només ho desitja una de les parts, per molt que aquesta s´esforci, no servirá per a res.

Arxiu del blog