Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

diumenge, 28 de juny del 2009

Antisemitismo en la prensa árabe -- Antisemitisme a la premsa arab

Estimados lectores:
Esta repugnante caricatura antisemita ha sido publicada el pasado jueves en la prensa qatarí. En fin... nada nuevo bajo el sol. Lástima que la prensa europea omita ese claro antisemitismo de la prensa árabe. Demonizar al otro, en este caso a todos los judíos (obsérvese que el pulpo de marras lleva una Kipá además de la narizota), no es la mejor manera de enfocar un tratado de paz. La Liga árabe, como la mayoría de gobiernos árabes, vende un doble mensaje: habla de paz en inglés y en sus medios de comunicación en lengua àrabe no paran de difundir un antisemitismo visceral.
En català: Aquesta repugnant caricatura antisemita va ser publicada el passat Dijous a la premsa qatarí. Desafortunadament, a la premsa europea sempre es silencia tot aquest antisemitisme habitual dels mitjans de comunicació dels païssos arabs. Tanmateix, demonitzant a l´altre (en aquest cas a tots els jueus perque el pop de marres du una Kipà) no és la millor manera d´enfocar un tractat de pau. Tinc la sensació de que la majoria de païssos arabs ven un doble missatge: parlen de pau en anglès i difonen un antisemitisme visceral en arab.

Arxiu del blog