Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dijous, 29 de gener del 2009

Los verdaderos enemigos del Hamas -- Els veritables enemics del Hamas

Estimados lectores:
Les recomiendo la lectura de este interesantísimo artículo de Barry Rubin, publicado en Project Syindicate, sobre el conflicto existente en el mundo árabe - islámico entre los gobiernos nacionalistas árabes (Egipto, Jordania, la propia ANP) y los fundamentalistas islámicos (Irán, Hezbollah, Hamas,...) con el apoyo del gobierno sirio. Obviamente, en opinión de Rubin, el conflicto israelo - palestino y la actual crisis de Gaza no se pueden aislar de este marco más general, si se quiere tener una visión global y no sesgada de los conflictos que azotan al Oriente Medio.
En català: Us recomano la lectura d´aquest interessant article d´en Barry Rubin, publicat a Project Syndicate. L´autor defensa que en els darrers anys hi ha un conflicte latent al món àrabo - islàmic entre els governs àrabs nacionalistes (Egipte, Jordania, la propia ANP) amb els projectes fundamentalistes islàmics encapçalats per Irán i els seus satel.lits (Hamas, Hezbollah, l´excèrcit del Mahdi a l´Irak) amb el suport del govern siri. Obviament, el conflicte israelo - palestí s´ha vist també afectat d´aquest conflicte intern del món àrab. Si volem tenir una visió general i el menys sesgada posible dels conflictes que tenen lloc a l´Orient Mitjà, no podem aillar-los de la pugna existent entre aquests dos projectes (governs nacionalistes àrabs vs el projecte del fundamentalisme islàmic, liderat per Irán).

Arxiu del blog