Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

divendres, 5 de desembre del 2008

Declaraciones lamentables de Jordi Pujol -- Declaracions lamentables d´en Jordi Pujol

Estimados lectores:

Lean las deplorables declaraciones realizadas por Jordi Pujol en una entrevista realizada por el periodista Salvador Cot y en la que también participó el ex-presidente del parlamento catalán Heribert Barrera. A lo largo de la entrevista, ambos políticos se desmelenan y declaran que su principal preocupación es que el fenómeno migratorio acabe provocando una descatalanización de la sociedad catalana debido a que a los emigrantes, especialmente los latinoamericanos según Pujol, les cuesta entender la catalanidad.

Yo Flipo en colores. Es decir, al analizar el fenómeno migratorio, les importa más la cuestión nacionalista y de identidad nacional y étnica - ?? - catalana que el drama humano que supone la emigración o el respeto de los derechos personales y laborales de los emigrantes. En fin... vergonzoso. Otro dato más de la escasa calidad de la clase política catalana y española.

En català: Llegiu les demagògiques i deplorables declaracions del ex-president Jordi Pujol i d´en Heribert Barrera. En fi... més munició que demostra el baix nivell de la classe política catalana i espanyola. Amb polítics com aquests, estem apanyats...

Actualización -- Actualització: SOS RACISMO defiende que estas declaraciones de Pujol fomentan la xenofobia y el racismo -- SOS RACISME defensa que aquestes declaracions de Pujol fomenten la xenofòbia i el racisme.

2 comentaris:

Fer Nando ha dit...

Noi, és pràcticament el mateix discurs que el típic islamòfob fa en relació a la immigració dels musulmans. "Problema demogràfic", el "problema més gran" que tenen és el de la immigració... Ui, que por...

Com sempre, més preocupats en els "drets territorials" que en els drets de les persones. Un immigrant que l'únic que vol és treballar i tenir una vida tranquila, si no vol acceptar "la catalanitat" (o una forma molt específica de la catalanitat: la catalanitat tal com ells volen que siga la catalanitat) és "un problema" (el més gran dels problemes, per a respectar les paraules de l'entrevistat).

Quan un polític diu que la immigració és "un problema", el "més gran" problema cal entendre una advertència (la "més gran" de les advertències). Els progresistes profesionals sempre reaccionen quan un polític del PP diu qualsevol cosa similar; si Rajoy eix a dir que els immigrants suposen un problema per a l'espanyolitat, de segur serà acussat (amb raó en la meva opinió) de agitar fantasmes xenofòbic, de discurs racista, en fi, normal. Sobre aquestes paraules, algu va dir qualsevol cosa?

Jaume ha dit...

Benvolgut Fer:

No sé quines repercusions han tingut. Pero suposo que deuen haver passat bastant desapercebudes. De fet, la familia Pujol és reincident en aquest tipus de declaracions. Marta Ferrussola, la seva dona, va dir al 2003 que si els emigrants del món árabo-islàmic continuaven arribant a Catalunya en un gran número, ben aviat les esglèsies romàniques esdevindrien mesquites...
Aquelles paraules si que van aixecar una controversia i si no recordo malament, la van acusar - encertadament desde el meu punt de vista - de promoure la xenofobia i de fer declaracions islamofòbiques.

Però el fet que Heribert Barrera (ERC) hagi fet declaracios simil.lars a les de Pujol en la entrevista, em demostra que el tan mencionat nacionalisme d´esquerra o nacionalisme progressista no existeix. Una persona que sigui nacionalista, tant se val que sigui nacionalista basc, català, espanyol o xinés, sempre anteposarà els drets nacionals-territorials sobre els drets de les persones.

Per altra banda, el doble raser és moneda comú a la política catalana i espanyola. No et sorprengui que si aquestes declaracions les fà Rajoy se li tirin a la iugular, però si les fà Pujol o Barrera és corri un tupid vel o s´intentin de justificar. Salutacions!

Arxiu del blog