Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dijous, 18 de desembre del 2008

Barack obama: el primer presidente judío de EEUU -- Barack Obama: el primer president jueu d´EEUU

Estimados lectores:

¿Recordáis aquella época en la que, desde los medios de extrema derecha o ultraconservadores, se decía que tal político era judío con el fin de desprestigiarlo?, pues bien, eso mismo es lo que hacen los editores megaprogres de la web ,Rebelion.org, con el nuevo presidente electo estadounidense Barack Obama en el siguiente artículo. Repugnante y asquerosa la postura de estos "superprogres megaguays" y más repugnante todavía su visceral antisemitismo. Lo más gracioso y a la vez irónico es que esos señores encima pretenden ir de antirracistas y dando lecciones de moralidad por ahí.


En català: benvolguts lectors:

Recordeu aquella època en la que, desde la premsa afí a l´extrema dreta o a les corrents més conservadores, es deia que un polític era jueu per a desprestigiar-lo? Doncs això mateix és el que fan els editors megaprogres de Rebelion.org en el següent article. Penso que moltes corrents de l´actual extrema esquerra estan traïnt les idees que suposadament diuen defendre. Patética y festigosa la postura dels editors de Rebelion.org, que al damunt encara pretenen anar de antirracistes i donant liçons de moralitat a thothom.

2 comentaris:

Fer Nando ha dit...

La veritat és que, o nosaltres estem molt intoxicats i no comprenem que, en realitat, és només antisionisme, o, en realitat els intoxicats són ells (o els intoxicadors...). Aquest títol repeteix pràcticament literalment infinitats de vells i no tan vells axiomes antisemitas.

Jo a Petras ho vaig escoltar un par de vegades a la Càtedra Lliure de Drets Humans de l'U.B.A., quan vivia a Buenos Aires, i mai podia imaginar que seria capaç de escriure algo així.

Avui dia, només l'extrema dreta s'anima a dir coses semblars parlant dels musulmans, però, lamentablement, tot l'arc polític considera que és lícit fer aquesta mena d'atacs cap als jueus, des de l'extrema esquerra fins a l'extrema dreta.

Jaume ha dit...

Benvolgut Fer:

Jo crec que són unes mostres molt clares d´antisemitisme o judeofobia. Obviament, gent com en Pascual Serrano i altres editors de Rebelion.org o webs simil.lars no ho volen reconèixer i ho excusen amb la suposada crítica a les polítiques dels governs israelians o amb l´antisionisme.
Molt més greu és que aquesta postura visceral i judeofoba vingui justificada per importants pensadors, intel.lectuals o artistes com José Saramago, el propi James Petras o Theodorakis.

Toco tants cops el tema al blog que tinc por de ser molt repetitiu, però crec que la situació és molt greu perquè aquesta postura visceral, acríticament pro-palestina i cada cop més obertament judeofoba que mostra bona part de l´esquerra europea i occidental serveix per a legitimitzar l´antisemitisme i estan actuant com a atiadors de l´odi. He sentit amb les meves propies orelles gent - suposadament d´esquerres, antirracistes, antifeixistes i bla, bla, bla... - llençar un munt de tòpics antisemites com el del jueu dolent i usurer o alguns refregits dels protocols dels savis de sió, tipus el control del lobby sionista sobre Hollywood o sobre el govern nordamericà. I aquests topics no els ha llençat gent inculta o visceral, sino estudiants universitaris i gent ja llicenciada que està cursant el doctorat. Crec que la siutació és molt greu i aquest antisemitisme políticament correcte ha de ser criticat amb total contundència. Els europeus, desgraciadament, tornem a jugar amb foc. Salutacions!

Arxiu del blog