Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dimarts, 11 de novembre del 2008

Condena insuficiente -- Condemna insuficient

Estimados lectores:

Según informa El País, la audiencia de Barcelona ha condenado a diecisiete años de cárcel a los dos jóvenes que quemaron viva a una indigente en un cajero automático en Barcelona en Diciembre del 2005. Sinceramente, la condena me parece insuficiente y debería haber sido ejemplar. Es una vergüenza que unos niñatos pijos salgan una noche de marcha y tengan que divertirse mediante la humillación y el brutal asesinato de una persona cuyo único "crimen" era no disponer de un techo estable y estar durmiendo en un cajero para resguardarse del frío del invierno.

Creo que una buena condena hubiese sido la cadena perpetua sin opción a reducción de pena o a libertad condicional. Sé que esto sorprenderá a más de un lector pero pienso que si estos chicos salen a la cárcel en cuatro días, tendrán la sensación de que han cometido una chiquillada sin importancia y quizás, aunque ya estén más creciditos, en otra noche de fiesta, cometan otro acto similar.

En català: Benvolguts lectors, segons informa el País, l´audiència de Barcelona ha condemnat a disset anys de presó als dos joves que van cremar viva a una indigent en un caixer automàtic a Barcelona al desembre del 2005. Sincerament, la condemna em sembla insuficient i deuría haver estat exemplar. Considero que és una vergonya que uns nens de papà surtin una nit de festa i es diverteixin mitjançant la humillació i el brutal assassinat d´una persona que, al no disposar d´un sostre estable, estava passant la nit en un caixer automàtic per a resguardar-se del fred del hivern.

Crec que una condemna adient hagués estat la cadena perpetua sense possibilitat de reducció de pena o de llibertat condicional. Sé que això pot sorprendre a algun lector però considero que si aquests xics surten de la presó en quatre dies pensaran que han comès una rucada sense importància i potser, encara que ja estiguin més crescudets, en una altra nit de farra, tornaran a cometre un altre acte similar.

Arxiu del blog