Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dimarts, 1 de juliol del 2008

Autoritarismos -- Autoritarismes

Estimados lectores:
Leed las últimas perlas posteadas en la web de extrema izquierda Rebelión.
En este artículo, titulado "La quinta columna de Fatah", se hace un panegírico del Hamas y además su autor plasma todos los tópicos existentes sobre el oriente medio y el conflicto israelo - palestino (lobby judío - sionista que controla el gobierno estadounidense, quintacolumnismo de Fatah, EEUU como "malvada potencia imperialista"...).
En este otro se hace una apología del terrorismo de Hezbollah, definiéndolo como "resistencia" y mencionando al propio Hezbollah como "resistencia libanesa". (Pues yo me sé de muchos libaneses que están hasta ciertas partes de la injerencia iraní - hezbollahniense en la política libanesa).
Ciertamente no es nada nuevo. No es la primera vez ni será la última que una web supuestamente progresista y de izquierda haga el juego a las retrógradas corrientes islamistas tanto en su vertiente sunní (Hamas, Al-Qaeda en Irak...) como en su vertiente Chi´i (Hezbollah, ejército del Mahdi, gobierno de Irán). Así como existe una derecha autoritaria, antiliberal y antidemocrática que no duda en hacerle el juego a dictadores como por ejemplo Pinochet, también existen unas corrientes de izquierda antiliberales, antidemocráticas y autoritarias que no dudan en hacerle el juego a gobiernos dictatoriales (Stalin, Pol Pot, Sadam Hussein, Yassir Arafat ...) y a corrientes o gobiernos que supuestamente están en las antípodas de los planteamientos de igualdad y de justicía social que históricamente ha defendido la izquierda (Hezbollah, Hamas, el gobierno de la república islámica iraní...).
Estas corrientes izquierdistas están tan obsesionadas con el "imperialismo" que no se dan cuenta que están traicionando los valores de que dicen defender y a los compañeros de izquierda encarcelados, brutalmente torturados y asesinados por esos regímenes autoritarios y retrógrados a los que tan alegremente defienden. Lo dicho, no hay peor ciego que aquel que no quiere ver.
En català: Llegiu les darreres perles sobre Orient Mitjà publicades a la web d´extrema esquerra "Rebelión". Les podeu llegir aquí i aquí. En aquests articles es plasmen tots els tòpics de l´extrema esquerra sobre l´Orient Mitjà i no es dubta a fer apología del terrorisme de Hamas y de Hezbollah.
No és cap novetat que en un mitjà de comunicació suposadament progressista i d´esquerres es doni suport a corrents dictatorials i retrògrades, com per exemple l´islamisme polític. De fet, al igual que existeix una dreta antidemocràtica, antiliberal i autoritaria - com per exemple els moviments feixistes europeus dels anys 30 - també existeix una esquerra antiliberal, autoritaria i antidemocràtica que no ha dubtat a donar suport a règims dictatorials, molts cops situats en les antípodes ideològiques dels valors de igualtat i justícia social que históricament ha defensat l´esquerra.
Aquestes corrents d´esquerra estan tan obsesionades amb l´"imperialisme" que no s´en adonen que estan trepitjant els valors que suposadament diuen defensar i també insulten i menyspreen als companys torturats, empresonats i executats pels règims als que tan alegrement defensen. No hi ha pitjor cec que aquell que no vol veure.

2 comentaris:

Fer Nando ha dit...

El problema és que si que ho saben, peró com que tenen la lògica dels "aliats objetius", no els importa res.

A la Argentina jo vaig vore pintades, durant la primera guerra del golf que deien "¡FUERZA SADDAM!" signades pel MAS ("Movimiento al socialismo" un partit polític argentí anterior i sense connexió amb el bolivià) perquè, clar, com que "Saddam Hussein era enemic dels meus enemics, pues que era el meu amic".

Ho tenen clar. És aberrant, però ho tenen clar...

Jaume ha dit...

És patètic pero molt cert el que comentes.

No deixa de ser graciós que molta gent tipu "Quebracho" que dóna suport al Hamas, al Hezbollah o a grups simil.lars, si visquessin allà posiblement serien condemnats a mort per ateus o apostates. En fi... patètics certs sectors de l´esquerra. Salutacions!

Arxiu del blog