Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dilluns, 16 de juny del 2008

Nuevo panfleto pro-hamas de Juan Miguel Múñoz -- Nou panflet pro-Hamas d´en Juan Miguel Múñoz

Lo ha publicado hoy El País. Ahora resulta que la franja de Gaza podría ser el Edén de no ser por los "malvados" israelíes y su bloqueo. Pues bien, Juanmiguelito, ese gobierno tan "malo" es el que abastece a Gaza con la mayor parte de la gasolina y de la energía electrica, en mucha mayor proporción que Egipto u otros países árabes de la zona.
Además el susodicho periodista nisiquiera menciona el terrorismo de Hamas ni el lanzamiento de miles de misiles Qassam contra el sur de Israel. Eso sí, cínicamente, acusa al "gobierno malvado israelí" ejecutar castigos colectivos contra la población civil de Gaza.
En resumen, el artículo sigue la línea habitual de este periodista. Distorsionar la realidad para que el gobierno israelí o los israelíes aparezcan como el hombre del saco de oriente Medio mientras que el hamas son hermanitas de la caridad que se pasan el dia dirigiendo el tráfico y luchando contra la delincuencia y el crimen organizado. Patético.
En català: avui "El País" publica el darrer panflet del periodista Juan Miguel Muñoz. Com sempre, aquest home acusa a Israel de tots els mals haguts i per haver. Resulta que Gaza sería una mena de jardí de l´Eden si no fós pel bloqueig israelià, quan és precisament el govern israelià qui suministra la major part de l´energia electrica i de la gasolina que arriben a la franja de Gaza.
A més a més, calla el llençament de milers de misils Qassam desde la franja de Gaza al sud d´Israel en els darrers mesos. Pero, cínicament, aprofita per a insinuar que el govern israelià realitza càstigs colectius contra la població civil gazano-palestina mitjançant bombardeigs aeris.
En resum, l´article segueix fil per randa la tònica habitual dels articles d´aquest periodista: distorsionar la realitat del conflicte israelo - palestí perquè el govern israelià i els seus ciutadans apareguin com l´home del sac de l´Orient Mitjà mentres que el Hamas són germanetes de la caritat que es passen el dia dirigint el tràfic i lluitant contra la delincuència i el crim organitzat. Patètic.

Arxiu del blog