Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

diumenge, 5 de juny del 2011

Despedida y cierre -- Comiat i tancament.

Estimados amigos y lectores:

Este blog nació en el ya lejano mes de Febrero del año 2008 y hoy toca bajar la persiana y decir hasta siempre. El blog ha quedado totalmente desnaturalizado. Me explico: cuando empecé a escribir aquí, yo era un estudiante de doctorado que vivía entre dos tierras: en Andalucía y en Catalunya, pero hoy ya no. Por tanto, por más vueltas que le he dado desde Septiembre, el nombre del blog ya no tiene ningún sentido.

Tampoco tiene ningún sentido su contenido: he intentado hablar de mis anécdotas tanto en Granada como en Catalunya, de la actualidad política española, de Oriente Medio, de la desinformación existente en el conflicto israelo-palestino y del antisemitismo. Hoy ya no tiene sentido que siga hablando de estos temas. Me explico: al no vivir entre dos tierras y hacerlo en una ciudad aburrida y provinciana de Catalunya mis anécdotas no tienen interés, además existen blogs tanto en catalán como en castellano mucho mejores que el mío sobre las temáticas anteriormente mencionadas. Sobre el tema de Israel, la judeofobia y el Oriente Medio en general pues sólo añadir que ya ni estudio hebreo, ni estoy en Tel Aviv, y ya existen blogs mucho mejores y autorizados para hablar de estos temas.

Durante todo este tiempo he disfrutado mucho escribiendo y dando mi punto de vista sobre estos temas tan diversos. Quiero agradecer a mis lectores su fidelidad y sus aportaciones. Muchas gracias, pues este blog no hubiera tenido ningún sentido sin vosotros.  Muchas gracias, todah rabah, Shalom, Salam, hasta siempre.

En català. Benvolguts amics i lectors:

Aquest blog va nèixer en al mes de Febrer de l`any 2008 i ara toca abaixar la persiona. En aquells moments, quan vaig començar a escriure, jo estava a Granada liat amb el meu doctorat i vivia entre "Dos tierras", entre Catalunya (on viuen els meus pares) i Andalusia (on jo estudiava). Ara, per a bé o per a mal, ja no es així i per més voltes que li he donat al títol del blog en aquests darrers mesos, veig que a hores d`ara no té cap sentit.
Però el problema no és només el títol. El blog està totalment desnaturalitzat. M`explico: quan vaig començar a escriure, ho vaig fer per a parlar de les meves anècotes d`estudiant a Granada, de la política espanyola, de l`Orient Mitjà, del conflicte israelo-palestí i de la judeofòbia. Però avui ja no té gaire sentit que parli d`aquests temes: ja no visc entre "Dos Tierras" i vivint a la Catalunya profunda les meves aventures no tenen cap interés. Per altra banda, sobre les altres temàtiques he de reconèixer que durant els darrers anys han sortit blogs que les tracten a bastament i en molts casos amb veus més autoritzades que la meva. Sobre la temàtica de l'Orient Mitjà, del conflicte israelo-palestí i la judeofòbia passa exactament igual, afortunadament en els darrers anys han proliferat molts blogs i obviament amb veus molt més adients que les meves. A més a més, ja ni estudio hebreu, ni estic a Tel Aviv. No té cap llògica tractar aquests temes sense tenir-hi una relació directa o sense estar sobre el terreny.

Benvolguts amics, moltes gràcies per la vostra fidelitat i per les vostres aportacions. El blog no hauría arribat tant lluny sense vosaltres. Heu estat les veritables ànimes mater del blog. Moltes gràcies! Ja només em resta acomiadar-me: moltes gràcies, todah rabah, Shalom, salam. Fins un altra!

19 comentaris:

Lior ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Lior ha dit...

Benvolgut Jaume, no sé per on començar. Potser agraïnt-te tota la feina feta. No sé si el tancament respon a causes ànimiques, però me'n fa tot l'efecte. Que les teves anècdotes no tinguin interès, visquis on visquis, ho dius tu i jo ho respecto, però no és cert. Prova a llegir Pla. Que hi hagin altres blocs sobre temàtiques similars a les teves, és cert, diferents, cert també, molt millors ni millors a seques, no. Els teus articles, per exemple, són dels més documentats que es publiquen, i d'això no ens en sobra gens. Espero que almenys ens facis arribar els articles que publiquis, així com qualsevol altra activitat de l'interès dels teus seguidors, perquè et recordo que ets referencial. A veure si trobes una nova via per seguir sabent de tu. Moltes moltes gràcies i espero que fins ben aviat. Un gran Xalom!! שמחה לארצך

A. ha dit...

Jaume, he après moltes coses amb aquest bloc. No només pel que s'hi deia, que sempre ha esatt molt interessant. Tmabé m'ha fet anar a buscar la font original del que deies o de les cites que introduies, m'ha fet trobar d'altres blocs igualment interessants, m'he trobat amb articles que deien el mateix que tu des d'un altre punt de vista, d'altres que des de la defensa d'Israel deien coses diferents, m'han fet anar a buscar les causes de la xenofòbia a autors que parlen des de l'antropologia, la sociologia i la psicologia, les gràcies i desgràcies del relativisme cultural i el multiculturalisme.

Però per sobre de tot, sentia que hi havia una persona de veritat cuidant del seu bloc a l'altra banda del PC.

Moltes gràcies.

A.

Anònim ha dit...

gracias x todo lo q nos has dado. hoy haces que conectarse valga un poco menos la pena. mucha suerte compañero!

Anònim ha dit...

también cierra cat-israel???

qué co... pasa??

A. ha dit...

Para Sisco: cierra Cat-Israel y además no nos podemos despedir de Moré, que ha cerrado los comentarios.

Moré, per si estàs "escoltant": MOLTES GRÁCIES A TU TAMBÉ.


A.

Anònim ha dit...

i amb al moré, a., ja és la segona vegada que ens deixa. tant de bó tornem a trobar-nos. fins i tot a jerusalem! GRÀCIES

Esperanto ha dit...

Em sap molt greu que tanqueu el blog tant tu com mestre Moré. Fa mesos va plegar o va deixar de pujar-hi missatges Boker Tov i és cert que encara queda Hasbarat's, però que ens expliquin els afers en relació a Israel i el judaisme en català, sense valtros esdevé d'una pobresa prou alarmant.
És veritat que qualsevol pot obrir un blog i fer la feina que fins ara heu estat fent.
Fins ara tenia la seguretat que en un moment qualsevol del dia quan necessitava alliberar-me d'algun mal de cap quotidià, entrava al vostre blog cercant oxigenació, doncs ara això ja no hi serà, i em sap greu.
No ens coneixem però permetem donar-te les gràcies per la feina que gratia et amore heu estat fent, tant tu com Moré.
Xalom.

Jaume ha dit...

Benvolguts amics, moltes gràcies per les vostres paraules. Per a mi, ha estat una experiència genial escriure en aquest blog i poder debatre amb tots vosaltres sobre els temes diversos que aquí s`han tractat. Moltes gràcies perque els vostres comentaris i els links interessants que m`heu fet arribar han estat sempre una font d`inspiració per a continuar escrivint i millorar el blog i els seus continguts.

Com ja vaig dir al texte, la vida són etapes. Aquest blog va nèixer en un contexte determinat (quan jo estudiava a Granada cursant els meus estudis de doctorat) i des del passat mes de Septembre la situació ha canviat. Ara estic iniciant una altra etapa diferent en la meva vida i el blog de la manera que estava plantejat pertany ja al passat.

M`agradaria seguir escrivint i espero fer-ho al diari ReusDigital.cat o fins i tot a la pàgina web de la ACAI on fa unes setmanes van publicar un article meu per Iom Haatzmaut.

Si en el futur el destí vol que torni a ser un home "Entre Dos Tierras", segurament -perquè em conec- tornaré a obrir el blog.

No sabia que el blog Cat-Israel.org hagués decidit tancar. No ens hem posat d`acord per a plegar junts jeje. Espero poder seguir llegint al Moré més endevant perquè els seus articles i comentaris m`han permés aprendre molt. Penso que ha fet una feina enorme per a apropar Israel i la cultura jueva al públic catalano-parlant i d`una manera magistral, amb un llenguatge directe i clar. Moré, todah rabah!.

Lior, moltes gràcies per la cançó, m`agradat molt :)

Amics, moltes gràcies per tot. Una abraçada forta i fins una altra! Lehitraot!

Anònim ha dit...

tots els amics d'israel estem sempre entre dues terres.
col tuv!

Myriam ha dit...

Qué lástima haberme metido en este ''mundillo blogger'' y haber descubierto también tu blog hace relativamente poco.

Cómo apuntaba Lior, claro que me parecían interesantes tus anécdotas y lo que seguías publicando, pero estoy totalmente de acuerdo en que la vida son etapas, así que me parece lo más acertado si estimas conveniente cerrar ésta. A partir de ahora espero poder leerte por otras vías (aunque temo que tardaré el doble porque me las imagino exclusivamente en catalán).

Por último, te agradecería que facilitases tus escritos, si se siguen dando, por otros lados.

PD: Lo del post sobre el el 15m sigue en pie, pero tengo un examen importante en unos días, luego otros, aunque más espaciados por suerte.

Jaume ha dit...

Benvolgut amic Esperanto: Moltes gràcies per les teves paraules. Desafortunadament, si el Moré decideix tancar definitivament el blog penso que és una llastima per la gran tasca que ha fet en apropar tant la temàtica israeliana com jueva a un públic catalano-parlant. La seva feina ha estat brutal tant en quantitat com en qualitat i penso que si el blog Cat-Israel.org tanca les portes és una pèrdua de molt de pes per a la Hasbarah en llengua catalana.

Queden emperò altres blogs de temàtica israeliana en català com les webs de l'ARCCI (http://arcci.cat/) o de la ACAI (http://acaicat.blogspot.com/). Penso que també totes dues associacions es poden seguir a xarxes socials com Twitter o Facebook. De totes maneres, penso que costarà molt reemplaçar l' excel.lent feina que el Moré estava realitzant.

Amic esperanto, moltes gràcies novament i celebro que t`hagi agradat el blog.

Myriam: muchas gracias por visitar mi blog y por tus comentarios. Los textos que en el futuro pueda publicar creo que los enlazaré en mi página de Twitter o de Facebook, además de los medios en los que sean publicados. Si abro otro blog, también haré una entrada aquí escribiendo su nueva dirección. Tienes que hacerme llegar el texto del 15-M cuando esté acabado. Mucha suerte con los examenes!

Myriam ha dit...

De nada, gracias a ti por tu esfuerzo.
Bueno, si es desde 2008, no es tan poco tiempo el que llevo leyéndote (como una tercera parte de la vida de este sitio, aunque haya empezado bastante más tarde a comentar).

Por otro lado, espero que no haya tal disyuntiva porque ni sé en qué cuenta de Facebook sería ni tengo una (¡y que no se te ocurra sugerirme que me abra una, no soporto esa red social!).

Ojalá lleguen pronto nuevos artículos, y si fueran además desde un nuevo blog, pues genial.

Suerte en tus nuevos proyectos.

PD: Un pequeño y descontextualizado adelanto de la entrada, son estos dos vídeos que grabé e incluiré:

1- http://www.youtube.com/user/mariamelenika?feature=mhsn#p/u/1/V5noEMOWIxI

2- http://www.youtube.com/user/mariamelenika?feature=mhsn#p/u/0/yUG_S7QokCQ

Más un tercero que no hice yo, claro:

3- http://www.youtube.com/user/mariamelenika?feature=mhee#p/f/12/MHRveQpZFW8

Traduttore Traditore ha dit...

Es que yo siempre pensé que lo de "Entre dos Tierras" se refería a España e Israel, no sabía que era Cataluña y Andalucía. Viéndolo de ese modo, ¿no habrá razón justificada como para seguir con el blog un poquito más?

Myriam ha dit...

Yo también pensaba que el título se refería a España e Israel.

Anònim ha dit...

todos lo pensábamos menos el autor!

todos los amigos de israel estamos siempre entre dos tierras. si de ti me olvidara...

joder jaumele, ya te vale!

Jaume ha dit...

Queridos-as traduttore, Sisco y Myriam:

En primer lugar debo pediros disculpas y a continuación os explico los motivos. Veréis, si, durante un mes y medio (el tiempo que duró mi estancia en Tel Aviv) el título del blog si se refería a Israel y España o Catalunya como una de las tierras. De hecho, en esos momentos, el blog llevaba el sub-titulo ahora desde Israel. Pero cuando empecé a escribir me refería a Andalucía y Catalunya.

Imagino que al tratar tanto el tema de Oriente Medio, Israel, los palestinos, la judeofobia, etc, me refería a Israel y España o Catalunya en el título. Os pido disculpas por haber causado esa confusión. Os explico, traté mucho el tema de la judeofobia y del conflicto israelo-palestino (más de lo que habría debido)porque para mi fue un shock descubrir que la izquierda española y occidental con la que yo me identificaba era una de las principales promotoras de la judeofobia en los últimos años aunque siempre disfrazada de causa palestina o de antisionismo. Esa postura de la izquierda occidental ha sido desastrosa porque sólo ha servido para dar nuevamente corrección política a la judeofobia con los nuevos ropajes que anteriormente he mencionado.

Durante estos años yo estudiaba hebreo moderno con amigos-as israelíes y eso me permitió una primera toma de contacto -leve y muy subjetiva (todo sea dicho)- con Israel y los israelíes. Y vi que la imagen que existía entre muchos de mis amigos y conocidos sobre Israel, la sociedad israelí y el conflicto estaban totalmente mediatizadas (un país de haredim y soldados) y no se correspondían con la realidad. Mi blog me sirvió también para eseñarles los textos a mis amigos y conocidos y darles una imagen diferente de Israel y del conflicto. Pero debo pedir disculpas porque al tratar tanto este tema creo que muchos de mis lectores pensaron que yo escribía desde Israel o que como os ha ocurrido a vosotros con el título me refería a Israel. Saludos!

Jaume ha dit...

Myriam, don't worry por la cuenta del Facebook y con lo del blog estoy mirando posible solución alternativa para publicar textos que pueda escribir en un futuro. Me explico mejor, la idea es reciclar un blog que fue un proyecto fallido hace un par de años. Estas últimas semanas empecé a hacerle un lavado de cara con la finalidad de publicar en catalán mis artículos publicados en otros sitios y también para publicar textos que escribí y que finalmente no llegaron a publicarse. Era algo que sólo tenía para mi en plan friki pero si escribo algo puedo posteriormente publicarlo allí. Saludos!

Myriam ha dit...

De acuerdo, gracias por contestar, y en cuanto a lo de la confusión por el título es lo de menos para mí, no pasa nada, el contenido lo he entendido igual.

Saludos.

Arxiu del blog