Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dilluns, 2 de maig del 2011

Osama Bin Laden is Dead

Mis reflexiones sobre la noticia del día, la muerte del terrorista saudí y fundador de Al-Qaida, Osama Bin Laden, a manos de soldados estadounidenses su escondrijo paquistaní -- Les meves reflexions sobre la notícia del dia, la mort del terrorista saudí i fundador d`Al-Qaida, Ossama Bin Laden, a mans dels soldats nordamericans al seu amagatall paquistanès.


BIN LADEN IS DEAD.

Autor: Jaume B.

Barack Obama ho va anunciar ahir a la nit: Bin Laden is Dead. En efecte, Ossama Bin Laden, el terrorista més buscat mundialment i el fundador d`Al-Qaida, ha estat abatut al seu amagatall paquistanès per soldats nordamericans en un intens tiroteig que ha coronat amb èxit una important operació anti-terrorista coordinada entre la CIA y l`excercit dels Estats Units (New York Times). Encara és aviat per a afirmar-ho però la mort del terrorista saudita posiblement tingui un efecte més aviat simbòlic que no pas de debilitament d`Al-Qaida ja que Bin Laden havia delegat ja feia temps les seves funcions de lideratge dins de l´organització terrorista (posiblement en la figura del egipci Al-Zawahiri) i ja només era el seu símbol, la seva veu i la seva imatge. També, aquesta exitosa operació anti-terrorista ha estat una gran campanya de marketing per a la malmesa popularitat del president Barack Obama. Amb un Obama que pot apuntar-se el punt de la mort d`en Bin Laden, l`arxienemic número 1 dels Estats Units, la seva popularitat ha de tornar a crèixer per força entre els ciutadans nordamericans, uns electors que l`any vinent ja començaran a pensar en les eleccions presidencials del 2012.

Sigui com sigui, la mort d`en Ossama Bin Laden és una gran notícia i potser la única manera de fer justícia davant la imposibilitat d`arrestar-lo per a fer-li pagar els seus crims davant de la justicia. Però, ara, mentre polítics, periodistes, experts en Orient Mitjà o tertulians de ràdio i televisió fan les seves conjetures i feliciten al president nordamericà per l`èxit d`aquesta operació antiterrorista, m`agradaría recordar-los el seu doble raser quan són les IDF o els serveis secrets israelians els que liquiden a importants líders del Hamas o del Jihad Islàmic palestí, uns terroristes que també tenen les seves mans tacades amb la sang d`innocents civils israelians i que al igual que el terrorista saudita tampoc poden ser detinguts per a portar-los davant de la justicia. Llavors, tots els que ara feliciten a Obama per la mort de Bin Laden, són els primers a acusar al govern israelià de duur a terme un ús desmesurat de la força o a acusar a l`excèrcit israelià de cometre crims de guerra. El doble raser quan parlem d´Israel és sempre evident.


3 comentaris:

A. ha dit...

Comentario de Ismail Haniyeh:
"We condemn the assassination and the killing of an Arab holy warrior. We ask God to offer him mercy with the true believers and the martyrs."

Comentario de Ghassan Khatib "Getting rid of Bin Laden is good for the cause of peace worldwide (...).

¿Cómo pueden haberse unido de verdad estos dos?

A.

Sombrero de copa ha dit...

Amb Israel sempre ha sigut així. Però quan ho fa, tots el "bons" ja sabem que el llamp ha desfet el "mal". No importa, doncs el que diguin els "dolents". Israel i els "bons"... ¡sempre endadavant!.

Jaume ha dit...

Benvolgut A.: penso que la duració del nou govern estarà influïda per la situació a Egipte. Si el pròxim govern egipci té una política d`apropament al Hamas (i els indicis semblen indicar que si) el nou govern palestí pot sobreviure tot i que totes dues organitzacions, Fatah i Hamas, estan enfrontades desde fa anys i tenen plantejaments diferents.

Benvolgut Sombrero de Copa: tot i que ja sabem que això és així desde ja fa temps, el doble raser amb evident. L`únic que queda és com tu bé dius tirar endevant.

Arxiu del blog