Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dimecres, 4 de maig del 2011

Bin Laden nunca existió -- Bin Laden mai va existir

Estos dos últimos días he podido leer varias teorías conspirativas sobre la muerte de Bin Laden publicadas en webs de "información alternativa" como Rebelión.org, Insurgente.org, Kaos en la Red, etc. De todas ellas, la más esperpéntica ha sido la expresada por Jaime Richart en el siguiente artículo publicado en Kaos. La idea central del artículo es que Bin Laden nunca ha existido, es como Superman o Batman, un personaje de historieta creado por la CIA para justificar las guerras imperialistas de Estados Unidos. Ni esa idea ni el odio que destila el articulista hacía Estados Unidos son sorprendentes, pero si lo es el hecho de que no ofrece ningún argumento que sustente su teoría. Se podría decir que es puro dogma ideológico. Y aprovecho para resucitar el tema de la profunda crisis ideológica e incluso de valores que sufren en la actualidad muchas corrientes de izquierda. Unos colectivos que no han sabido digerir la caída del Muro de Berlín, que ven como ya no pueden aferrarse a los dogmas clásicos del marxismo pero tampoco son capaces de ofrecer a la sociedad un proyecto de izquierdas alternativo y viable. Unas corrientes cuyo motor principal es el odio, el odio a los Estados Unidos, a Israel, a la democracia parlamentaria, al capitalismo... Ese odio y su incapacidad para ofrecer una alternativa viable les lleva finalmente a defender a regímenes dictatoriales como el de Kadafi y el de Assad o incluso a los fundamentalistas islámicos y yihadistas aunque no quieran reconocerlo abiertamente e intenten disfrazar su apoyo de solidaridad, derechos humanos e internacionalismo, sin nisiquiera darse cuenta que si vivieran bajo esos regímenes les darían matarile en menos que canta un gallo y sin despeinarse. Unos autenticos Vittorios Arrigonis en estado puro.

En català: Aquests darrers dies he pogut llegir tot un seguit de teoríes conspiratives sobre la mort i obres d`en Ossama Bin Laden a webs afins a l`extrema esquerra com Rebelión.org, Insurgente.org, Kaos en la Red, etc. De totes, la més esperpèntica la signa Jaime Richart en el següent article publicat a Kaos. La idea central del texte és que Bin Laden no ha existit mai i només es tracta d`un producte nordamericà, d`un personatge d`historieta creat per la CIA, per a justificar les guerres imperialistes dels EEUU. Ni aquesta idea ni l`odi que el panfletista mostra cap als Estats Units em resulten sorprenents, res de nou. Tanmateix, si em crida la atenció el fet de que no ofereixi cap argument que sustenti la seva teoría. Ens trobem davant d`un dogma ideològic pur i dur. I aprofito la ocasió per a tornar a parlar de la crisi ideològica i fins i tot de valors que tenen actualment certes corrents d`esquerres, totalment desorientades desde la caiguda del mur de Berlin, unes corrents que ja no es poden aferrar als dogmes clàssics del marxisme però tampoc han estat capaces de crear un projecte d`esquerres alternatiu. Unes corrents que tenen l`odi com a principal motor, l`odi als Estats Units, l`odi a Israel, l`odi a la democràcia parlamentària, l`odi al capitalisme... Aquest odi unit a la seva incapacitat per a oferir un projecte polític alternatiu i viable els porta finalment a defensar a dictadures com les de Siria i Líbia o a justificar als grups islamistes i jihadistes encara que obertament ho disfressin de solidaritat, drets humans o internacionalisme, sense adonar-se`n de què si visquessin sota aquests règims, els matarien ràpidament i sense despentinar-se. Són una colla de Vittorios Arrigonis en estat pur.

6 comentaris:

A. ha dit...

L'any 1976, en Víctor Mora (el del Capitán Trueno) va publicar "WHISKY AMB NAPALM". I anava d'això, de guerrillers a la selva centramericana que, finalment, resulta que no existeixen i són una invenció del Poder. Com a aventures i intriga, és un molt bon llibre. O sigui, que aquest de Kaos que li pagui drets.

Ara bé, la història de l'enterrament al mar per no sé què de l'Islam, les fotos trucades, la prova d'ADN i llestos etc etc... Una mica sapastres.

Honestament, penso que se'l volien portar cap a USA i en un cop de vent se'ls va caure per la finestra de l'helicòpter.

A.

Hasbarats ha dit...

Ara resultarà que Bin Laden és el germà dolent de Papa Noel. És manicomial!

Té raó "A" sobre l'assumpte de l'ADN, les fotos trucades i l'"enterrament musulmà" via marítima. He rigut molt imaginant l'escena de l'helicòpter.

Si no ensenyen les fotos reals (per més desagradables que siguin) podem pensar que no és mort. Hi ha maneres de reduir algú sense disparar-li una bala. No?

Myriam ha dit...

Teorías conspirativas hay para todos los temas y, sinceramente, muchas veces me parecen propias de gente con carencias que intentan llenar algún vacío sin fundamentos.

En este tipo de casos:

1- ¿El supersecreto (ya no tan secreto) de turno lo sabe un particular que lo va contando alegremente y no le pasa nada?.

2- Si fueran verdad dichas ''informaciones'' y tuvieran pruebas fehacientes, o serían las noticias del siglo o no las conocería nadie por lo dicho en el primer punto, por ejemplo. (Como que el terremoto de Haití lo provocó EEUU mediante una plataforma y máquina gigantes bajo la isla para extraer oro, diamantes...etc, ''¿ein?'', cuando no hay y se dejó la colonia porque traía más problemas que otra cosa. Corrígeme si me equivoco, que para eso el experto aquí eres tú, je je).

¡Saludos!.

Ruben ha dit...

Mmmm... que hay de Ahmedinajad, Hasan Nasrala, Ismail Hania? Tampoco existen, son un invento?

O si existen y se trata de luchadores por la libertad?

Y que se entiende cuando los luchadores de la libertad llaman "guerrero santo del Islam" al personaje imaginario?

Lior ha dit...

Un fill meu se'm persona a casa i em diu que Bin Laden no va existir i el porto de pet al psiquiatre...o al neurocirurgià, que passen més via.És el que diu avui en Gao Xingjian: L'esser humà és estúpid, n'hem de ser conscients.

Jaume ha dit...

Benvolguts amics Hasbara-ts i A.: estic d`acord amb els vostres comentaris. És un error greu no ensenyar les fotos del cadàver de Bin Laden per crues que siguin perque no ensenyar-les només serveix per a donar crèdit a tot tipus de teoríes conspiratives (no és mort, ja fa anys que és mort, no ha existit...). També trobo una rucada parlar d`enterrament islàmic quan el seu cadàver va ser llençat al mar. Comparteixo totalment les vostres critiques.

Myriam,estoy de acuerdo con tu punto de vista. No conocía esa teoría conspirativa acerca de Haiti. Hay gente que está peor de la cabeza de lo que yo pensaba...

Rubén, tienes razón, para estas corrientes de izquierda Hassan Nasrallah, Ahmadineyad o Haniyah son luchadores por la libertad y combatientes contra el imperialismo y por la autodeterminación de los pueblos. Recuerdo que hace unos meses pude leer un artículo publicado en Rebelión.org donde se presentaba a Hassan Nasrallah como un Che Guevara libanés:

http://www.rebelion.org/noticia.php?id=111271&titular=has%E1n-nasral%E1-el-indomable-

Acerca de la izquierda israelí tú sabes más que yo :) pero lo que si es cierto es que determinadas corrientes de la izquierda europea tienen una empanada mental considerable que les lleva a considerar a "guerreros árabes santos" (Haniyah dixit) como personajes de historieta inventados por la CIA.

Lior,totalment d`acord. He llegit l`entrevista aquest matí a la Vanguardia jeje.

Arxiu del blog