Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

divendres, 15 d’abril del 2011

Vittorio Arrigoni, dobe víctima -- Victorio Arrigoni, doble víctima

Vittorio Arrigoni, italiano, de 36 años, miembro del International Solidarity Movement (ISM), una ong palestina con un marcado carácter anti-israelí, ha sido secuestrado y asesinado por una facción salafista, "Monoteísmo y Yihad", vinculada a Al-Qaida y opuesta al Hamas porque su política no era lo suficientemente islámica (Ha`aretz y Aurora Digital).

La muerte de ese joven cooperante italiano es sin ninguna duda una verdadera tragedía y pienso además que Arrigoni (QEPD) ha sido una doble víctima: víctima de la lucha que el Hamas mantiene con otras facciones rivales en Gaza y victima también de su dogmatismo ideológico anti-israelí de manual que comparten muchos colectivos de izquierda occidentales. En efecto, Arrigoni, llegó a Gaza en el 2008 y se hizo famoso por sus reportes en el periódico comunista "Il Manifesto" del conflicto durante la operación antiterrorista israelí "Plomo Fundido" contra el Hamas en la Franja de Gaza de hace ahora un par de años. A pesar de no ser un periodista profesional, Arrigoni tenía un blog personal (Guerrilla Radio) donde publicaba sus panfletos justificativos del Hamas y demonizadores de las IDF y de Israel.

Arrigoni quiso dedicarse al "turismo revolucionario" durante los últimos años pero ayer tuvo tiempo de conocer la cara mas siniestra y brutal de sus compañeros de viaje, los fundamentalistas islámicos. Desgraciadamente, Arrigoni ha pagado con su vida el haberse dado cuenta demasiado tarde de que la ideología clásica izquierda frente a derecha occidental y de imperialismo frente a derecho de autodeterminación de los pueblos para ellos no tiene ningún valor. Tanto sus amigos del Hamas como los grupos salafistas que se le oponen lo veían como un "Kaffir" (infiel) y no como un compañero de trincheras, pero la diferencia es que los del Hamas lo veían como un tonto útil para su causa (y por eso le seguían el juego) y sus rivales no le veían ninguna utilidad y por tanto lo raptaron como herramienta de presión y lo asesinaron tranquilamente, a sangre fría, y sin despeinarse, cuando vieron que no iban a conseguir sus objetivos, pues su vida no era sagrada, no tenía ningún valor para ellos. Desgraciadamente, Arrigoni aprendió tarde esta lección pero todavía quedan muchos jóvenes en Europa que comparten las mismas ideas, filias y fóbias de Arrigoni. Esperemos que ellos recapaciten tras este brutal crimen y aprendan esa lección antes de que sea demasiado tarde.

Podéis encontrar más información en los blogs Cat-Israel.org (catalán) y en Acción por Israel.



Fuente del vídeo reivindicativo de Vittorio Arrigoni -- Font del vídeo reivindicatiu del segrest d`en Vittorio Arrigoni: Cat-Israel.org

En català:
Vittorio Arrigoni, italià, de 36 anys d`edat, membre del International Solidarity Movement (ISM), una ong palestina de marcat caràcter anti-israelià, va ser ahir segrestat i brutalment assassinat per una facció salafista, "Monoteísme i Jihad", amb vincles amb Al-Qaida i oposada al Hamas perquè consideren que el seu mandat no aplicat amb una total rectitut la llei islàmica (Ha`aretz i Aurora Digital).

La mort d`aquest jove cooperant és veritablement una tragedía i penso que ha estat una doble víctima: víctima de l`enfrontament que manté el Hamas amb tot un conjunt de grups salafistes, però també víctima del seu dogmatisme ideológic anti-israelià de manual progressista i del seu bonisme. En efecte, Arrigoni va arribar a Gaza a l`any 2008 i es va fer famós pels seus reportatges al diari comunista italià "Il Manifesto" durant l`operació antiterrorista israeliana "Plom Fós" contra el Hamas a Gaza d`ara fa dos anys. Encara que Arrigoni no era un periodista professional, tenía un blog personal (Guerrilla Radio) on publicava els seus panflets justificadors del Hamas i amb un marcat caràcter anti-israelià i demonitzador de les IDF.

Arrigoni (QEPD) es va voler dedicar al "turisme revolucionari" a Palestina durant els darrers anys i ara n`ha pagat un preu molt alt, la seva pròpia vida. Ahir, aquest jove italià va poder conèixer de primera mà la cara més sinistra i brutal dels que creía que eren els seus companys de viatge, els fonamentalistes islàmics. En efecte, durant el seu captiveri Arrigoni va poder adonar-se`n de que per als fonamentalistes islàmics les baralles ideològiques entre la dreta i l`esquerra occidental, entre l`imperialisme i la lluita per a l`alliberament dels pobles, no valen res. Tant per al Hamas com per als seus oponents salafistes, Arrigoni era un infidel, un "Kaffir", però la diferència es que uns, els del Hamas, el veien com un ruc útil que servia a la seva causa i per això li feien el joc. Tanmateix, per als grups salafistes oposats al Hamas la seva vida no tenía cap valor perquè no els hi feia cap utilitat. Justament per aixó un d`aquests grups va decidir segrestar-lo com a eina de pressió al Hamas i matar-lo brutalment i sense despentinar-se al veure que no assoliria els seus objectius. La seva vida no valía res, no era sagrada per a ells.

Desgraciadament, Arrigoni va aprendre massa tard aquesta lliçó. Però encara hi ha a Europa molts joves que comparteixen les mateixes idees, dogmatismes, filies i fòbies que el desafortunat Arrigoni. Esperem que ells puguin recapacitar després d`aquest brutal crim i puguin aprendre la lliçó abans que sigui massa tard.

Podeu trobar més informació als blogs Cat-Israel.org (català) i "Acción por Israel".

Arxiu del blog