Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dimarts, 8 de març del 2011

Celebrando el día internacional de la mujer en Gaza -- Celebrant el dia internacional de la dona a Gaza

Mientras que los medios occidentales, como por ejemplo The Guardian, nos siguen ofreciendo una imagen buenista y políticamente correcta de las aspiraciones de algunas feminas palestinas de Gaza en el Día de la Internacional de la Mujer, los medios árabes son mucho más claros y honestos. Sirva de ejemplo esta entrevista publicada hoy en el Palestine Today (ver traducción macarrónica de Google al español, aquí) en la que la señora Dadhouh se muestra orgullosa porque tres de sus hijos, terroristas del Yihad Islámico, han muerto como mártires y seguidamente hace un llamamiento a los palestinos a seguir la senda de la "resistencia". Lo dicho, el buenismo de los medios occidentales choca ante la realidad sobre el terreno que la propia prensa árabe refleja en su lengua.

En català: mentre que els mitjans occidentals, com per exemple The Guardian, ens continuen oferint una imatge bonista i políticament correcta de les aspiracions d`algunes palestines de Gaza en el Dia Internacional de la Dona, són els propis mitjans àrabs els que rebenten aquesta idílica visió amb entrevistes tan esgarrifoses com aquesta publicada avui al Palestine Today (veure traducció macarrònica de Google del àrab al castellà aquí) en la que la senyora Dadhouh es mostra orgullosa de que tres dels seus fills, terroristes del Jihad Islàmic palestí, hagin mort com a màrtirs i seguidament fa una crida a la societat palestina per a que no abandonin la vía de la resistència. Com ja he dit en altres ocasions, el bonisme dels mitjans occidentals xoca amb la cruesa dels fets sobre el terreny que la pròpia prensa àrab ens informa en la seva llengua.

Fuente -- Font: Elder of Ziyon.

Arxiu del blog