Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

diumenge, 27 de març del 2011

Al-Qaida tiene vínculos con los opositores a Kadafi -- Al-Qaida manté vincles amb els opositors a Kadafi

Kadafi es un dictador implacable y durante casi una década -parafraseando a Franklin Delano Roosevelt- ha sido uno de nuestros hijos de puta. Antes, en los años 70 y 80, el hombre que suele vestirse con las alfombras del recibidor de su casa (jorge Marirrodriga dixit) había sido uno de los grandes patrocinador del terrorismo internacional con el beneplácito de la URSS y de sus satélites. Kadafi es pues un dictador implacable de pésimo gusto para vestirse pero también un tipo peligroso, que sabe leer bien los tiempos y cambiar oportunamente de alianzas para seguir conservando el poder. Sin embargo, los grupos opositores libios no tienen la pinta de ser esos reformistas demócratas que nos retratan de manera un tanto ingenua los informativos a diario. De hecho, algunos de sus dirigentes, como Abdel Hakim Al-Hasidi, miembro del Grupo de Combatientes Islámicos de Libia ( LIFGsegún sus siglas en inglés), han reconocido recientemente en entrevistas con medios occidentales que sus "freedom fighters" tienen vínculos con Al-Qaida (Telegraph).

En català: Kadafi és un dictador implacable i durant gairebé una dècada - citant a Franklin Delano Roosevelt- podríem dir que ha estat un dels nostres fills de puta. Abans, als anys 70-80, l`home que acostuma a vestir-se amb les catifes del saló de casa seva (Jorge Marirrodriga dixit) va ser un dels grans promotors amb armes i diners del terrorisme internacional amb el beneplacit de la URSS i dels seus satèl.lits. Kadafi és doncs un dictador implacable (capaç de liquidar a qualsevol tipus d`oposició sense despentinar-se) de pèsim gust per a vestir-se, però és també un paio perillós, que sap llegir molt bé el joc que més li convé al seu equip per a guanyar el partit i canviar oportunament d`aliances internacionals per a mantenir-se al poder. Tanmateix, els seus opositors tampoc m`inspiren confiança i no els veig com a reformistes demòcrates, la visió un tant ingènua d`ells que ens mostren a diari els nostres informatius. De fet, alguns dels seus dirigents -com Abdel Hakim Al-Hasidi, membre del Grup de Combatents Islàmic de Líbia (LIFG, segons les seves sigles en anglès), han reconegut recentment en entrevistes amb mitjans occidentals que els seus "freedom fighters" tenen vincles amb Al-Qaida (Telegraph).

Arxiu del blog