Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dimarts, 18 de gener del 2011

Oh, Jerusalén -- Oh, Jerusalem

Dos breves apuntes acerca de Jerusalén. En primer lugar recomiendo la lectura de este estupendo artículo sobre la polémica censura del programa por parte de TVE del programa "Españoles por el mundo" dedicado a Jerusalén. Se ha escrito mucho sobre el tema, pero este artículo de Masha Gabriel me ha parecido muy claro y demuestra el sectarismo anti-israelí de una serie de periodistas free lance y corresponsales que viven únicamente de la demonización de Israel en nuestros medios.

Para concluir, os dejo con el segundo. La última agresión sufrida por civiles israelíes en las calles de Jerusalén (en el barrio de Silwan) por sus convecinos árabes palestinos. Unas agresiones perfectamente planeadas por jóvenes palestinos (obviamente, incitados por sus medios de comunicación) y que son sistemáticamente silenciadas por nuestros medios de comunicación para dar así la imagen de que Israel y los colonos son siempre los agresores y los malos de la película.


En català: dos apunts breus sobre Jerusalem. El primer és un dels millors articles que he pogut llegir aquests darrers dies sobre la polèmica censura a TVE del programa "Españoles por el Mundo" dedicat a Jerusalem. Un article clar i català que demostra el sectarisme dels iniciadors de la campanya de censura i el mitjà de comunicació que li va donar suport. Una nova demostració del sectarisme anti-israelià d`una sèrie de periodistes free lance i corresponsals que només viuen de la demonització d`Israel en els nostres mitjans.

Per a concloure, us deixo amb el segon apunt. La darrera agressió patida per civils israelians als carrers de Jerusalem (concretament al barri de Silwan) per part dels seus conciutadans àrabs palestins (obviament incitats pels seus mitjans de comunicació). Aquest tipus d`agressions - tentativa de linxament perfectament organitzat per joves palestins- són sistemàticament silenciades als nostres mitjans per a donar la imatge de que els agressors i dolents del film només poden ser Israel i els colons.

Fuentes -- Fonts: Revista de Medio Oriente Elder of Ziyon.

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Ayer hubo un Españoles en el mundo en Siria, apuestas a que ese no se censura

Jaume ha dit...

Antonio, me jugaria hasta 100 euros porque es una apuesta segura :)

La verdad es que yo flipo. El programa, como todos los de Españoles por el mundo, pasa de política y nos muestra sólo como viven un grupo de españoles en Jerusalén y en un kibbutz de la costa y eso ya es suficiente para promover campañas de boicot i censura por parte de los antisionistas de siempre. Si un programa no sirve para dar su vulgata políticamente correcta del conflicto ya,ea, a pedir su censura. Patético. Saludos!

Dominus ha dit...

HI ha molta hipocresia amb això de la causa palestina. Jo personalment he passat les vacances de nadal a Israel i m'ha encantat. Vaig visitar Betlem i em vaig sentir insegur, tenia ganes de tornar a Jerusalem, com si fos a casa.

Felicitats pel bloc, es collonut.

Arxiu del blog