Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dissabte, 18 de desembre del 2010

quan una excursió campestre et pot costar la vida -- cuando una excursión campestre te puede costar la vida

Durante mi estancia en Tel Aviv, cada Shabat salía a dar un largo paseo por el parque Yarkón y me gustaba mucho ver a la gente preparando sus barbacoas en familia o disfrutando de una velada campestre en dicho parque. Siempre conocí a gente interesante e incluso a hispanoblantes, como un guía turistico de Jerusalén que me echó una buena bronca porque me dejé un grifo abierto en una ocasión que me paré a echar un trago de una fuente (Yo más bien creo que el tío tenía ganas de hablar español con alguien y se imaginó que yo era un "Oleh Jadash" sudamericano y aprovechó la ocasión para entablar conversación conmigo con esa excusa). Pero, ¿qué habría pasado si en lugar de hacer esos pequeños paseos por Tel Aviv los hubiese hecho las proximidades de Jerusalén? Pues me hubiese arriesgado a ser apuñalado por mis convecinos palestinos y que además secuestrasen a mis amigos, como por ejemplo le ha ocurrido este Shabat a una mujer israelí de 46 años. Otra clara muestra de odio anti-israelí y antisemita que nunca ocupará una portada de la prensa española. Sin embargo, de haber sido al revés, una joven palestina apuñalada por colonos, seguro que saldría en todos los periódicos. Como se llama este doble rasero... ah, si, legitimación del odio.

Agosto del 2010. Yom Jamishi (jueves por la tarde) en una de mis pausas haciendo footing por el Parque Yarkón. -- Agost del 2010. Iom Jamishi (Dijous a la tarda) en una pausa de les meves sortides a fer footing per el Park Yarkón.

En català:
durant la meva estancia estival a Tel Aviv, cada Shabat sortia a fer una volta pel parc Yarkón perquè m`agradava veure com la gent gaudia d`un dia de camp i preparava les seves barbacoes. A més a més, sempre em van passar anècdotes curioses o vaig conèixer a gent interessant, com per exemple un guía turístic de Jerusalem que havia estudiat a Madrid durant un any i em va esbroncar terriblement perquè segons ell m´havia deixat una aixeta oberta en una ocasió que vaig fer una aturada per a beure aigua (Jo penso que volia parlar espanyol, es va imaginar que era un "oleh jadash" sudamericà i amb l`excusa de l`aixeta volia practicar el seu castellà amb mi). Però que hagués pogut passar si enlloc de passejar a Tel Aviv ho hagués fet aprop de Jerusalem? doncs m´hagués arriscat a ser apunyalat pels meus veïns palestins i a que segrestessin als meus amics, com per exemple li ha passat aquest Shabat a una dona israeliana de 46 anys. Una altra clara mostra d`odi que mai sortirà als mitjans de comunicació catalans i de la resta de l`estat espanyol, però què hagués passat a l inrevés, si colons israelians haguessin apunyalat a una dona palestina i n´haguessin segrestat a una altra? Doncs segurament llavors si hagués ocupat un espai important a les noticies dels nostres mitjans. Aquest doble raser s`en diu legitimació de l`odi.


Actualización: desgraciadamente han encontrado el cadáver de Christine Logan, la turista norteamericana que fue secuestrada ayer. La policia israelí está investigando las circunstancias en las que fue cometido el asesinato. Fuente: Aurora Digital.

Actualització: desgraciadament s´ha trobat el cadàver de Christine Logan, la turista nordamericana que va ser segrestada ahir a les proximitats de Jerusalem per palestins. La policia israeliana està investigant les circumstàncies en que es va produir l`assassinat. Font: Aurora Digital.

2 comentaris:

Xavier ha dit...

Gràcies per la notícia i per fer evident la doble moral dels mitjans de comunicació.

Per cert, fas footing amb una guitarra? LOL!

Jaume ha dit...

Benvolgut Xavi, de res. Estic molt content de tenir la oportunitat d`escriure i estic molt content dels meus lectors :)

El tio de la foto estava fet tot un cantautor, rotllo Cris Isaak, i em vaig quedar una estoneta escoltant-lo i li vaig tirar la foto. Em va fer goig jeje

Arxiu del blog