Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dijous, 14 d’octubre del 2010

Gaza: centro del contrabando de productos israelíes hacía Egipto -- Gaza: centre del contraband de productes israelians a Egipte

Hasta hace bien poco, la prensa europea repetía el tópico de que el bloqueo israelí sobre la Franja de Gaza había provocado una crisis humanitaria insostenible en ese territorio controlado por la organización terrorista Hamas. Pues bien, en opinión del periodista palestino Saud Abú Ramadán, ahora son los estraperlistas palestinos los que hacen su agosto introduciendo clandestinamente productos israelíes (desde jabón hasta vaquillas) en Egipto mediante los túneles clandestinos de Rafah. Aunque dicho periodista palestino atribuye esta práctica a la suavización del embargo israelí en Junio, hay que tener en cuenta que si realmente en Gaza se hubiese vivido una situación de crisis humanitària al borde de la catástrofe, los palestinos utilizarían la mayor parte de esos productos para su propio consumo interno, aunque también fuese en el mercado negro. Sino que se lo pregunten a los haitianos, que si han sufrido y están sufriendo una verdadera crisis humanitaria en los últimos meses. El problema real de Gaza nunca fue el de carestía de alimentos, sino un problema de carestía de empleo. Con una economía apenas productiva (en muy buena medida por el conflicto y la negligencia de sus dirigentes) y destinada mayormente a la indústria bélica del Yihad, mucha gente no consegue encontrar empleo y debe vivir de la ayuda humanitaria. Por tanto, la crisis de Gaza nunca fue humanitaria causada por el bloqueo israelí, sino laboral. Lástima que nuestros medios de comunicación nos vendiesen pura propaganda ideológica como si se tratase de hechos fidedignos.

En català: fins fà relativament poc la premsa europea repetía fins a la sacietat el tòpic de que a Gaza hi havia una terrible crisi humanitària degut al bloqueig israelià. Doncs bé, en opinió del periodista palestí Saud Abu Ramadà, els estraperlistes palestins fan ara el seu agost amb el contraband de productes israelians (desde sabó fins a vedelles) a Egipte mitjançant els tunels clandestins de Rafah. Encara que aquest periodista palestí ho atribueix a la suavització del bloqueig israelià a partir del passat mes de Juny, cal tenir present que si realment la franja hagués patit una veritable crisis humanitària, els palestins utilitzarien la major part d´aquests productes per a un consum intern., encara que també estés destinat al mercat negre. Sinó que els ho preguntin als hatians que en els darrers mesos han patit i estan patint a dia d´avui una veritable crisi humanitària i els hi fà falta de tot. Cal dir-ho clarament. El problema de Gaza mai va ser la carestia d´aliments sinó la manca de feina. Amb una economía escasament productiva (majorment pel conflicte i per la negligència dels seus governants) i amb una indústria destinada principalment al Yihad, molts palestins no han aconseguit trobar feina i es veuen obligats a viure de l´ajut humanitari. Por tanto, la crisis no ha estat humanitària, sinó laboral. Llàstima que els nostres mitjans ens van vendre pura propaganda ideológica com si es tractés de fets fidedignes.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

סופשבוע נעים
http://www.agenda.co.il/uploads/c0zm_weekend2.jpg

Lior ha dit...

Comnentari/Comentario;Per dir-ho curt i que ens entenguem/Para desir-lo corto i que nos entendamos:Quins collons!/ manda huevos!
Jaume,aquesta és la recomanació personalitzada (l'estic escampant sense miraments) pel teu bloc de l'article de Jan Friedman,en traducció de Blanca Juan,a la revista El Temps d'aquesta setmana,12 d'octubre #1374: "L'infern dels jueus", sobre l'arxiu llegat pels jueus del gueto de Varsòvia abans del seu extermini (perdó pel retard).
Xabat Xalom!

Jaume ha dit...

!!חברים, תודה תבה ושבוע טוב

Lior ha dit...

Vols dir Rabà,oi? רבה
No mos lies,no mos lies,que se'ns fon la neurona...;-)

Jaume ha dit...

exacte, un lapsus amb el teclat :S

Anònim ha dit...

perdó per l'off topic. no ho he sabut fins avui i de casualitat:
http://www20.gencat.cat/portal/site/Biblioteques/menuitem.690b4e2d7721b5b009671410b0c0e1a0/?vgnextoid=9aebb02c6fde1210VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextchannel=9aebb02c6fde1210VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default

Arxiu del blog