Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

diumenge, 3 d’octubre del 2010

El "asedio israelí" atiza la violencia de género en Gaza -- El setge israelià" atia la violència de gènera a Gaza

Permitidme que me parta de risa en lugar de echarme a llorar. Ana Requena Aguilar, enviada especial del diario afín al PSOE, Público, nos envía esta peculiar crónica que ha sido publicada en la edición digital de dicho diario. Sus titulares ya nos dan la pista del pie que calza el artículo: "El asedio de Gaza atiza la violencia de género". Así, tergiversando con dos ovarios y sin ninguna vergüenza. Resulta que la violencia de género en la Franja de Gaza no es consecuencia de una sociedad tradicional, donde los asesinatos por honor familiar están a la orden del día, ni es atizada por el auge del islamismo militante tanto en la sociedad palestina como en la del resto del mundo árabe y ni mucho menos por las medidas misóginas adoptadas por el gobierno del Hamas para islamizar la Franja... No, eso es "peccata minuta", pues para la corresponsal de Público la principal causa de la violencia de género en la Franja es "el asedio israelí". Un nuevo artículo buenista, donde se cargan las tintas contra Israel, y se ponen en un segundo plano las políticas discriminatorias y contrarias al respeto de los derechos humanos del Hamas incluso hasta llegar a la paranoia más absurda. Bienvenidos a la prensa políticamente correcta existente en España.

En català: permitiu-me que em parteixi de riure enlloc de fotre´m a plorar. L´enviada especial de Público, Ana Requena Aguilar, ens envia aquesta peculiar crònica publicada a l´edició digital del mencionat diari, on es culpa a Israel d´atiar la violència de gènere a la Franja. Increíble, oi? ens trobem davant d´una nova tergiversació de la realitat i amb dos ovaris. Resulta que per a Ana Requena l´increment de la violència de gènere a Gaza no té el seu origen en la tradicional societat palestina, on els crims per honor familiar estan a l´ordre del dia, ni està relacionada amb l´auge del islamisme militant tant a la societat palestina com a la resta del món àrab islàmic i ni molt menys amb les lleis misògines del Hamas per tal d´islamitzar la franja i convertir-la en un estat fonamentalista islàmic. No, això és "peccata minuta", doncs per a la mencionada corresponsal la culpa la té el "bloqueig israelià de Gaza". De nou, podem llegir un article políticament correcte on es culpabilitza a Israel i es posen en un segon plà les polítiques discriminatòries i contraries als respecte dels drets humans més elementals del Hamas. En fi, benvinguts a la premsa políticament correcta d´Espanya.

2 comentaris:

Lior ha dit...

Jaume,no crec que m'hagi dedicat a fer-te gaires correccions lingüístiques,al teu bloc,però això d'"asediament"...:-S
M'ho has fet buscar al google i tot,pensant que era jo que baixava de l'hort,però no;ets tu que baixes de plegar avellanes;només surt el teu post!
Asedio en català és setge.

Jaume ha dit...

Lior, todah rabah!

Ho canviaré ipso-facto. Imagino que tinc un cacao castellà-català al cap després de viure set anys a Granada jeje :S

Arxiu del blog