Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

divendres, 10 de setembre del 2010

La israelofobia y sus daños colaterales no son una tomadura de pelo -- L´Israelofòbia i els seus danys colaterals no són una presa de pel

En los últimos tres días los terroristas del Hamas han estado disparando misiles Qassam y morteros contra Sderot y el territorio del sur del Neguev. Además, el gobierno iraní ha dado como no un capote a su peón blanquiverde palestino por boca del ayatollah Khamenei, quien ni corto ni perezoso ha afirmado que las negociaciones de paz con Israel no sirven para nada, sólo para encubrir los "crimenes sionistas". Pero el gobierno fundamentalista de Teherán no se dedica sólo a realizar declaraciones grandilocuentes sino también a enriquecer uranio en una planta nuclear secreta que, según denunció la propia oposición iraní, se encuentra a 75 km al oeste de Teherán.

Además, para complicar más la situación -si eso es posible-, la ANP no se queda atrás, pues ayer ya anuncié que un importante y experimentado negociador palestino, Nabil Shaath, afirmó que la ANP no piensa reconocer a Israel como estado judío, es decir: no piensa reconocer a Israel. Pues bien, ante este feo panorama, ayer, el eurodiputado socialista, Emilio Ménendez del Valle, escribió un artículo de opinión publicado en El País donde culpa al gobierno de Netanyahu del previsible fracaso de las negociaciones de paz y lo hace además acudiendo a una argumentación claramente antisemita: la política estadounidense en Oriente Medio, mande quien mande, está secuestrada por el todopoderoso "lobby judío", quien la instrumentaliza en beneficio de Israel. Y, atención, esta perla la escribe nada más y nada menos que un eurodiputado del PSOE. Una reflexión para finalizar: con una diplomacia que apuesta por una postura acriticamente pro palestina en Oriente Medio ¿a alguien le puede extrañar que a día de hoy España sea el país más israelofóbico de la Europa Occidental?

En català: durant els tres darrers dies els terroristes del Hamas han estat disparant missils Qassam i morters contra Sderot i els kibbutzim del sur del Neguev. Per altra banda, com no podía ser d´una altra manera, el govern iranià ha donat suport al seu peó blanquiverd palestí per boca de l´Ayatollah Khamenei, qui ve a dir que les negociacions de pau amb Israel no serveixen per a res, només per a dissimular els "crims israelians". Tanmateix, els iranians no només es dediquen a fer declaracions grandiloqüents, sinó que també es dediquen a enllestir el seu programa nuclear el més ràpid posible fins i tot, segons va informar la pròpia oposició al govern Ahmadineyad, enriquint urani en una planta secreta situada a 75 km a l´Oest de Teherán.

A més a més, en aquest ambient enrarit i per acabar de complicar encara més la situació, ahir ja vaig indicar que un important membre negociador palestí, Nabil Shaath, va afirmar a Ramallah que l´ANP no pensa reconèixer el dret d´Israel a existir com a estat jueu, és a dir que no pensa reconèixer a Israel. Doncs bé, davant d´aquest panorama no gaire engrescador, ahir, l´europarlamentari espanyol, Emilio Menéndez Del Valle, va escriure un article d´opinió publicat al País on culpa d´entrada al govern d´en Netanyahu del previsible fracàs de les negociacions de pau. A més a més, no content amb això, ho fà emprant una vella argumentació obertament antisemita: la política dels EEUU en relació a Orient Mitjà està segrestada pel totpoderós "lobby jueu" que la instrumentalitza en benefici de l´estat d´Israel. I, atenció, recordo que aquesta perla l´escriu un eurodiputat del PSOE. Una reflexió per a finalitzar: amb una diplomacia tan sectària, partidista i acriticament pro palestina, a qui li pot sorprendre que a dia d´avui Espanya sigui el país més anti-israelià de tota l´Europa Occidental?

Arxiu del blog