Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dimarts, 9 de març del 2010

periodista aficionado -- periodista aficionat

Estimados lectores:

Desde antes incluso de iniciar mi licenciatura de historia, ya sentía inclinación por escribir y opinar con sentido crítico sobre temas de actualidad. Pues bien, ahora lo hago no sólo en mi blog sino también en la revista digital "Actualitat.eu", donde escribo un artículo de opinión quincenalmente. Mi primer artículo trató sobre la polémica generada por las obras del artista catalán Eugenio Merino en la Feria de Arte contemporáneo, ARCO, de Madrid; Y el segundo sobre la cumbre entre la UE y Marruecos que se ha celebrado este pasado fin de semana en la ciudad de Granada, donde defiendo la idea de que la concesión del estatuto avanzado al reino alauita sin ningún tipo de presión al gobierno de Rabat para que cumpla la legalidd internacional en el conflicto del Sáhara Occidental (a excepción de retórica vacía obviamente) ha sido una ocasión histórica perdida por parte del gobierno de José Luís Rodríguez Zapatero, que ejerce actualmente la presidencia semestral rotatoria de la UE, para demostrar en el ruedo internacional que su defensa de los derechos humanos y de la legalidad internacional va mucho más allá de la simple demagogía electoralista.




En català:


Benvolguts lectors:

Ja molt abans d´iniciar la meva llicenciatura en història m´agradava opinar amb esperit crític sobre temes d´actualitat. Ara ho puc fer no només en aquest blog sino també a la revista digital "Actualitat.eu", on redacto petits articles d´opinió cada quinze dies. El meu primer article va tractar la controversia generada per la presentació de les polèmiques obres del artista català Eugeni Merino a la fira d´art contemporani, ARCO, a Madrid; i el segon fà referència a la cimera entre el Marroc i l´UE que s´ha celebrat aquest darrer cap de setmana a la ciutat de Granada, on defenso la idea de que el govern espanyol - que excerceix la presidència rotativa de la UE desde el mes de Gener - ha perdut una ocasió història de demostrar internacionalment que la seva defensa dels drets humans i de la legalitat internacional va molt més enllà de la retòrica electoralista al apadrinar la concessió de l´estatut avançat com a soci de la UE al regne alauita i presidir la cimera sense fer cap tipus de pressió al govern de Rabat (tret de la retòrica buida) per a que acompleixi les ressolucions internacionals al conflicte del Sàhara Occidental i permeti la celebració d´un referèndum d´autodeterminació per al poble saharaui respectant el joc net. Tots dos textes están escrits en català.

Arxiu del blog