Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dimecres, 3 de març del 2010

la izquierda ab-zurda -- l´esquerra ab-zurda

Estimados lectores:


En otras entradas de este modesto blog ya he tratado el tema de la crisis de valores y de indentidad de la izquierda y especialmente como mucha gente de izquierda crítica con las dictaduras de extrema derecha (como debe ser) muestra un acríticismo extremo con sus réplicas de extrema izquierda o con regímenes islamistas, llegando incluso a justificarlos. Un último ejemplo de esta postura relativista e irresponsable nos lo ofrece el actor afín al PSOE, Willy Toledo (ver foto), quien recientemente no ha dudado en reproducir la versión oficial de la dictadura cubana sobre el fallecimiento del disidente político Orlando Zapata (presentado como un delincuente común utilizado por los enemigos de la "revolución"), añadiendo además que todos los disidentes cubanos son unos terroristas.


Si este tipo de actores, famosillos diversos o cantantes (como por ejemplo Lluís Llach, quien ayer participó en la farsa anti-israelí, el llamado Tribunal Russell, que se celebra en Barcelona) son los nuevos intelectuales de izquierda, apaga y vámonos. La izquierda en este país necesita una refundación y de raíz. Aquí queda dicho.



En català: en altres entrades d´aquest modest blog ja he tractat la crisi de valors i d´identitat que afecta actualment a l´esquerra, especialment com hi hà molta gent i molts col.lectius d´esquerra critics amb les dictadures d´extrema dreta (com ha de ser) però totalment acrítics quan es tracta de règims islamistes o dictadures d´extrema esquerra, arribant fins i tot en alguns casos a justificar-les. Un bon exemple d´aquesta postura relativista, dogmàtica i irresponsable ens l´ofereix l´actor pròxim al PSOE, Willy Toledo (veure foto), qui recentment ha justificat a la dictadura cubana, reproduïnt la versió oficial del règim castrista sobre la mort del disident polític Orlando Zapata (presentat com un delinqüent comú utilitzat pels opositors a "la revolució") i afegint a més a més que tots els disidents polítics cubans són uns terroristes.


Si aquest tipus de famosos, artistes o cantants (com per exemple Lluís Llach, qui va participar ahir a la farsa antiisraeliana celebrada a Barcelona i coneguda com a "Tribunal Russell") són els representants intel.lectuals de l´esquerra, campi qui pugui. De fet, estic convençut que l´esquerra en aquest país necessita una profunda refundació i un repensament de les seves idees d´arrel. Aquí queda dit.

1 comentari:

Jaume ha dit...

Y este texto no lo escribe un furibundo derechista pepero neocón. Desde que tengo derecho a voto, las veces que he votado lo he hecho mayormente por el PSOE aunque tb voté una vez a IU-Iniciativa per Catalunya Verds. Sólo que me doy cuenta de que existe un relativismo terrible entre muchas corrientes de izquierda y veo que esas mismas corrientes necesitan una renovación profunda que a dia de hoy está muy lejos de darse porque siguen aferradas a viejos dogmas desfasados.

Arxiu del blog