Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

divendres, 10 d’abril del 2009

La izquierda abzurda: Hugo Chavez -- L´esquerra abzurda: Hugo Chávez

Estimados lectores:

El muy bolivariano presidente del gobierno venezolano, Hugo Chávez, nunca deja de sorprenderme (en negativo). Recientemente, guiado por ese tercermundismo new age que tanto gusta a ciertos dogmáticos de izquierdas, no dudó en apoyar al genocida presidente sudanés, Al Bachir; y el pasado 31 de Marzo en Doha, la capital de Qatar, durante la Cumbre de jefes de estado de America del Sur y los países árabes, no perdió la ocasión de lanzar un panegírico de la República Islámica de Irán, cuyo régimen no dudó en perseguir y masacrar a los comunistas iraníes del Tudeh. En fin... de nuevo la fuerza del dogma, en este caso el dogma del sacrosanto "antiimperialismo estadounidense" permite que un supuesto lider progresista apoye un régimen teocrático, pre-ilustración, fundamentalista y terriblemente irrespetuoso con los derechos humanos.

En català: el molt bolivarià president de Veneçuela, Hugo Chávez, mai deixa de sorprende´m (en negatiu, és clar). Recentment, seguint un tercermundisme new age que tant agrada a determinades corrents d´esquerra, no va dubtar en donar suport al genocida president sudanès, Al Bachir; i el passat 31 de Març a Doha, a la capital del Qatar, durant la cimera dels caps d´estat de l´America del sud i dels païssos àrabs, no va perdre l´ocasió de llençar tot un panegíric del govern fonamentalista islàmic i teòcratic de l´Iran. De nou, la força dels dogmes, en aquest cas del dogma del "antiimperialisme nordamericà", permet que un suposat lider progressista doni suport a un proyecte polític teòcratic i totalment oposat a qualsevol respecte als drets humans.

2 comentaris:

Fer Nando ha dit...

Em pregunto quina diferència hi ha entre donar suport a tota aquesta colla de assassins d'homosexuals i de opositors, i donar suport als dictadors llatinoamericans de la dècada de 1970...

Jaume ha dit...

Certs dogmes "antiimperialistes" i certs interessos geoestràtegics, com l´aliança - veneçolano - iraniana per temes petroliers, donen com a resultat aquest tipus d´aliances sorprenents. Salutacions!

Arxiu del blog