Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dimarts, 12 d’agost del 2008

Rusia, Georgia y Osetia, ¿dónde están las movilizaciones anti - imperialistas? -- Rússia, Georgia i Ossetia... On són els antiimperialistes ara?

Estimados lectores:
Durante el mes de Marzo del 2003 hubo en España y en el resto del mundo importantes manifestaciones de protesta contra la guerra de Irak, desencadenada por el presidente estadounidense G. W. Bush. En esa época yo cursaba el tercer curso de la licenciatura de Historia en la Universidad "Rovira i Virgili" de Tarragona y recuerdo que, al menos en el ambiente universitario, fueron los colectivos de izquierda y de extrema izquierda los que más promovieron la mobilización de los estudiantes universitarios para protestar contra la guerra de Irak.

Ahora mismo hace dos años, en Julio - Agosto del 2006, en plena guerra del Libano, esos mismos colectivos tambiíen se manifestaron en favor de la paz en Oriente Medio y en contra de "la agresión sionista a los pueblos palestino y libanés". Pues bien, esta última semana, aprovechando las tensiones nacionalistas existentes en varios repúblicas georgianas como osetia del sur y Abjasia, con una importante población rusa en ambas, Rusia ha invadido el país e intenta desestabilizar al gobierno georgiano del pro-europeísta Mijail Saakashvili. Ante este conflicto bélico todavía no he visto por parte de esos colectivos ninguna llamada a protestar contra la guerra en el Caucaso y denunciar este acto del "imperialismo ruso". Obviamente, tampoco se ha organizado - al menos que yo sepa - ninguna manifestación masiva pacifista y de denuncia de la guerra y del belicismo del gobierno de Putin.


La conclusión que saco es muy clara: determinados colectivos, supuestamente pacifistas, sólo patalean y muestran su pacifismo cuando en un conflicto está involucrado EEUU o Israel. Sino es así, el conflicto por sangrante que sea y por descarada que sea la agresión no tiene para ellos el mínimo interés. A eso yo le llamo doble rasero.



En català: tant al Març del 2003 com als mesos de Juliol i Agost del 2006 hi van haver importants manifestacions a Espanya i a la resta del món en general per a protestar contra la guerra d´Irak, promoguda per l´administració nordamericana de G. W. Bush, i contra la Guerra del Liban, que durant un mes va enfrontar al excèrcit israelià contra els terroristes del Hezbollah. En la mobilització de la gent, especialment al món universitari, hi van tenir un protagonisme significatiu diversos colectius especialment d´esquerra i d´extrema esquerra que cridaven slogans com: "no a una guerra per petroli" o "stop a l´agressió sionista contra el poble palestí i libanés" per a mobilitzar els seus partidaris.

Doncs bé, desde la passada setmana, aprofitant les tensions nacionalistes e independentistes a diverses republiques georgianes amb una important població russa, com Ossetia del sud o Abjasia, el govern rus ha invadit el país veí i possiblement intenti desestabilitzar el govern georgià del pro europeísta Mijail Saakashvili. Davant d´aquest nou conflicte bèl.lic i terriblement sagnant, no he vist encara cap tipus de crida a la manifestació contra la guerra ni contra aquesta agressió del "imperialisme rus" per part d´aquest colectius que tan efusivament es van manifestar contra la guerra d´Irak i contra la guerra del Liban. Com catalogar-ho?, personalment ho tinc clarissim: ens trobem davant d´un cas de doble raser. Només els hi importen els conflictes on estan involucrats els EEUU o Israel, sino es així, no cal manifestar-se contra la guerra per molt sagnant que sigui el conflicte en qüestió o per molt clara que sigui la injerència extranjera. Doble raser. Més clar, l´aigua.

15 comentaris:

Fer Nando ha dit...

Benvolgut al mon real.

Fa uns messos, la pàgina d'Aturem la Guerra tenia la copia d'una "declaració del Caire" (que ara mateix no es trova, però que es pot llegir aqui, on les organitzacions pacifistes deien, sense ambigüitats, que sobre el conflicte israelo-palestino "ninguna condena als aptentats suïcides" (literalment). Com que jo vaig utilitzar eixa font per a esciure un paràgraf a la es.wikipedia.org i a la ca.wikipedia.org (a més de per a escriure un post al meu blog, però eixa és un altra historia), ho van traure, i van argumentar que ho feien perquè "es va aprofitar (sic) eixe text per a fer un atac (sic) a la nostra organització".

Donc be, no en tenen cap problema moral en alojar als seus servidors declaracions profundament immoral, però quan s'els critica per la seva doble-moral, "és un atac".

Cada vegada em donan més por els "progresistes"...

Jaume ha dit...

Amic fer:

He llegit el texte de la declaració del Caire i he al.lucinat en colors. Realment, no entenc com algú pot dir cap condemna contra els atemptats suïcides, dirigits contra civils innocents,i quedar-se tan panxo, anant de superprogre i dir que s´es antirracista, antifeixista i pacifista. En fi,patètic. Són una colla de fills de puta i em disculparàs el mal vocabulari però tinc alguns amics que viuen a Israel i al llegir aquest tipus de comentaris em treuen de les meves caselles.

Personalment em vaig manifestar contra la guerra d´Irak al 2003 i contra la postura del govern Aznar en aquell conflicte. Les raons: considerava que era una guerra per a satisfer els interessos de determiats sectors econòmics nordamericans, com les industries petroliferes, de la construcció i de l´armament. A més a més, les justificacions de la guerra, com els vincles de Saddam Hussein amb Al-Qaida o el 11-S, no em semblaven creibles.
Està clar que sabia perfectament que Saddam Hussein era un dictador però pensava que Bush m´estava donant gat per llebre i em vaig manifestar contra la guerra. Tanmateix, no ho vaig fer al 2006. No perquè no sigui pacifista, sino perquè sabia de sobra que les manifestacions acabarien esdevenint en actes de justificació del terrorisme palestí com ja va passar a les manifestacions que es van fer durant la segona intifada palestina.

Crec que les postures pacifistes són lloables i la guerra, tot i que en ocasions pot ser inevitable, sempre ha de ser el darrer recurs per a solucionar els conflictes. Ara bé, no puc passar per alt i haig de criticar amb força aquest doble raser i més quan, amb l´excusa d´un suposat pacifisme, és dona suport o justificació al nihilista terrorisme islamista a l´Irak, Israel - Palestina o a on sigui. Salutacions!

Anònim ha dit...

Jaume:
amb l´excusa d´un suposat pacifisme, és dona suport o justificació al nihilista terrorisme islamista a l´Irak, Israel - Palestina o a on sigui

Tota la resta bé, però aquí has pixat fora de test tio...

:|

Jaume ha dit...

Benvolgut Renton:

Intentaré expressar la meva idea amb altres paraules. Volia dir que estic a favor de les mobilitzacions en contra de la guerra perquè em considero pacifista. Ara bé, no hi puc estar d´acord amb aquestes mobilitzacions quan determinats col.lectius, amb l´excusa del pacifisme, del antiimperialisme i del internacionalisme, donen suport o justificació de manera més o menys encoberta als moviments islamistes i tergiversen el conflicte de manera maniquea per a presentar sempre com al dolent de la pel.lícula a Israel i nomès Israel. Ens trobem doncs amb un doble raser vergonyós i més quan es justifica amb una suposada postura pacifista. Salutacions!

Fer Nando ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Fer Nando ha dit...

Pixar fora? I quan els manifestants d'esquerres cridan "és resistència, no és terrorisme" que estan fent?

Anònim ha dit...

Jaume:
no hi puc estar d´acord amb aquestes mo [...] col dolent de la pel.lícula a Israel i nomès Israel

Totalment d'acord, doncs.

Ferbr:
I quan els manifestants d'esquerres cridan "és resistència, no és terrorisme" que estan fent?

El gilipolles, estàn fent el gilipolles, ara bé, destacar aquests desgraciats entre la massa que no recolza això seria com destacar els paios d'extrema dreta que canten animalades a les manis del pp.

És imposible controlar tots el missatges de les manis en tot moment, ja saps.

Em fa molta il·lusió trobar més gent pro-israelí d'aquí casa nostra.
Un arriba a pensar que tothom és propalestí.

:]

Fer Nando ha dit...

Jo penso que quan a les manifestacions del PP es veuen banderes de l'aguilucho, i quan criden "Zapatero, al hollo con tu abuelo", és un simptoma de ho que és realment el PP. També, esta més que clar que ningun militant d'esquerra tindra cap inconvenient en pensar lo mateix que jo. Doncs, si a una manifestació d'esquerra es crida "no és terrorisme, és resistència", és perque també és un simptoma de ho que són, en aquest cas, antisemites, i perquè dic antisemites? Molt fàcil, en la meva opinió: Els autoanomenats "progresistes" tenen una caracteristica molt particular, i és que en determinats temes (masclisme, xenofòbia, per exemple), són capassos de mirar fins a l'última coma per a no dir res que pugui tindre ni el més mínim olor de discriminació (ni el olor del olor, en realitat), i per eixe motiu diuen "nosotros y nosotras", "las jóvenas" etc. Donc be, quan el tema és Israel o fins i tot el antisemitisme, no tenen ni la meitat de la meitat d'eixe ciudat, és a dir, quan parlan de gitanos, de negres, homosexuals, sudamericans, romanesos, si que tenen cuidat, però quan parlan de jueus no, i qualsevol que tingui la gosadia de recriminar aquesta doble-moral, és un "sionista de mierda" i blablabla (l'argument fácil, el mateix que utilitzen quan responen als "espanyolistes de merda", és a dir, ninguno, només la xicana).

El dia que demostrin el mateix cuidat quan parlan de jueus que quan parlan de negres, gitanos, romanesos, homosexuals, etc., deixare de pensar que són antisemites. I quan deixen de justificar el terrorisme palestí, clar...

Anònim ha dit...

Ferbr1:

Tinc molts amics que son antisionistes però simpatitzen amb la cultura jueva.

Puc discutir de sionisme amb qui sigui i del tema concret que sigui, però mai no ho faré contra un antijueu.

Una postura és respectable, l'altre no.

:|

Fer Nando ha dit...

És clar que ser contrari al sionisme no és lo mateix que ser antisemita. Això ho tinc més que clar. El que dic és que moltes possicions anti-sionistas també hi són antisemitas, encara que puc acceptar que eixe antisemitisme es deu a l'ignorància. Si qualsevol canta "no és terrorisme, és resistència" és perquè es caga en el sufriment dels jueus que viuen a Israel. No cridarien lo mateix si els morts foren gitanos; no cridarien lo mateix si els morts foren homosexuals; no cridarien lo mateix si els morts foren negres. Però, els morts són jueus, i no tenen cap inconvenient en cridar que les bombes als mercats "no són terrorisme"... Si cauen en el antisemitisme per ignorància i per tenir el cor dur com una pedra, no sere jo qui els perdoni ni els trobe o cerque justificacions per a la seva fem moral. Això és el que vull dir.

Salutacions cordials.

Jaume ha dit...

Benvolguts amics:

Jo crec que no totes les crítiques a Israel són antisemites ni totes les manifestacions antisionistes són antisemites. Però molts cops, els antisionistes en les seves justificacions cauen en postures clarament judeòfobes. Si visiteu webs com Rebelión veureu articles on es parla del "lobby sionista" que control.la la política nordamericana o inclus un article titulat "Goyim lee el Talmud", on per a criticar la guerra del Liban no dubta en utilitzar fragments falsos del Talmud. Aquest és l´article:
http://www.rebelion.org/noticia.php?id=36052

Certament, en molts casos, encara que sigui per ignorància, molts crítics d´Israel i molts antisionistes utilitzen arguments judeòfobics.

A més a més, és una llàstima que gent suposadament progressista i d´esquerres, que és defineix a si mateixa com antirracista i antifeixista, utilitzi en les seves argumentacions idees reaccionaries inventades pels nacionalistes d´extrema dreta com la de la conspiració jueva mundial o els fragments falsos del Talmud. Salutacions!

Fer Nando ha dit...

Mare meua, eixe article de rebelion.org no ho coneixia. Pensar que qualsevol raonament que utititze l'Alcorà ser estigmatitzada immediatament com islamòfoba. Però, ja ho sabem, amb els jueus no cal vore fins a la ultima coma abans de dir les cosses. I diuen que no són antisemites...

Jaume ha dit...

Amic Fer:

El pitjor és que no dubten a utilitzar cites falses per a transmetre el seu odi perquè aquestes suposades cites del Talmud que reprodueix l´article son falses. És com si per a demostrar la fal.lacia del lobby sionista algú cités tranquil.lament els protocols dels savis de sió.

Però encara hi ha més. Els pocasoltes de rebelion.org no dubten a defendre al neonazi rus que firma amb el Pseudonim d´Israel Shamir per a fer creure que és jueu i aixi defensar-se de les acusacions de judeofobia. Aqui et cito l´article:

http://www.rebelion.org/noticia.php?id=23914

On s´ha vist que un suposat mitjà alternatiu i progressista pugi defensar a un neonazi? - desafortunadament, la judeofobia fà miracles. Salutacions!

Jaume ha dit...

Aquí enllaço un link on podreu trobar informació sobre el neonazi suec - no rus - que firma amb el pseudonim d´Israel Shamir:

http://jorwell.blogspot.com/2005/04/israel-shamir.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Israel_Shamir

Doncs aquest tipus de gentussa antisemita ha estat defensada per Rebelion.org, encara que, davant del seu aberrant antisemitisme, inclus la propia rebelion.org sembla que s´hi va acabar desmarcant. Salutacions!

Fer Nando ha dit...

Acabo de llegir aquest texto de rebelion.org...

Mira que bonic (negretes meves(: "Shamir ha tratado de analizar por qué, un siglo antes (sic, debe ser una errata por "después") de su primera publicación, “Los Protocolos de los Sabios de Sión” siguen teniendo tanto éxito en todo el mundo. Concluye que el motivo es que los sionistas se comportan todos los días como si aplicaran el programa de dominación descrito en ese libro".

Y un poc mes abans hi ha un altra cosa bonica. Els mateixos (l'ultra-esquerra, vull dir) que prenene qualsevol critica fins el Islam com una mostra de islamofòbia, diuen (quan es parla de judaisme, vull dir...): "Esta condena es de extrema gravedad. Contradice la jurisprudencia que acepta las críticas contra las religiones, sean las que sean".

Arxiu del blog