Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dijous, 3 de juliol del 2008

Reflexiones tras el atentado de Jerusalén -- Reflexions després de l´atemptat a Jerusalem

Estimados lectores:
Esta mañana, un palestino ha sembrado el terror por las calles de Jerusalén tras robar un bulldozer de una obra y envestir contra los coches, los autobuses y los peatones que circulaban por una céntrica calle de Jerusalén. El resultado: 3 víctimas mortales y casi cuarenta heridos de diversa consideración. Podéis leer la noticia en Aurora Digital.
Este brutal atentado terrorista me plantea las siguientes reflexiones. El autor del atentado no buscaba combatir la ocupación, su objetivo era asesinar al mayor número posible de civiles inocentes que deambulaban en aquellos momentos por el centro de Jerusalem o dicho de otro modo: su objetivo era matar al mayor número de judíos que pudiese sin importarle su sexo, edad o tendencias políticas, daba igual que fuesen del Likud, Meretz o partidarios de Shalom Ajshav (Paz Ahora).
La pregunta es: ¿cómo es posible ese odio?, ¿cómo es posible semejante desprecio por la vida de las personas y semejante nivel de bajeza moral?. La verdad es que no tengo respuesta. Sólo una educación y un brutal adoctrinamiento en el fanatismo y en el odío más visceral pueden provocar actos como este. Lo que no me deja lugar a dudas es que el estado palestino, el bloqueo de Gaza, la ocupación... son sólo excusas. Gaza y Cisjordania estuvieron ocupadas por Jordania y Egipto durante casi veinte años y no hubo ninguna lucha contra el ocupante. Está clarito, lo que realmente quieren es una Palestina "judenrein". Esta es la pura realidad y el atentado de hoy és un botón de muestra.
En català: Aquest matí un terrorista palestí ha sembrat el terror pels carrers de Jerusalem després de robar un bulldozer que estava aparcat al costat d´una obra i començar a embestir contra els cotxes, els autobusos o els vianants que circulaven per un dels carrers més centrics de la ciutat. El balanç del atac terrorista: 3 morts i gairebé una quarentena de ferits de diversa consideració. Podeu llegir la notícia a la web Aurora Digital.
Cal dir-ho clarament i amb sinceritat. Aquest terrorista no lluitava contra la ocupació, ni contra el "bloqueig" de Gaza, ni per a construir un estat palestí. El seu objectiu era matar el número més elevat posible de civils que passejaven o circulaven pels carrers de Jerusalem. Dit d´una altra manera, el que cercava era matar al major nombre de jueus posible sense importar la seva edat, sexe o tendència política.
Només desde el adoctrinament més Nihilista en l´odi i en el despreci per la vida humana és pot fer un acte com aquest. El que si tinc clar és que l´ocupació, la pobresa, el bloqueig de Gaza... no són els veritables factors que expliquen el terrorisme palestí, son només les excuses per a justificar-lo. Estic segur que els dirigents palestins, tant fà que siguin del Hamas o del Fatah, no lluiten per a la creació d´un estat palestí, ni lluiten contra la ocupació, el que realment volen és una Palestina "judenrein". Aquesta és la pura veritat i l´atemptat d´avui n´es una bona prova.

3 comentaris:

Fer Nando ha dit...

Bona reflecció. Un greu problema és que la gent que está (legitimament) en contra del terrorisme d'estat que fa Israel, te la seua mirada totalment contaminada perquè també, en un exercisi macabre, tancan els ulls a qualsevol cosa que no ditnre dins les seus prejudicis "bo vs. roins"...

Jaume ha dit...

Exacte. El conflicte israelo - palestí és molt complexe i té molts factors que són molt complexos d´analitzar. Molta gent però s´estima més una definició simple del conflicte on tot quadri: "els jueus van ocupar terra àrab i els palestins exerceixen el seu dret a la legítima defensa". Amb una definició com aquesta tot cuadra:

Els jueus segueixen sent - com sempre en la tradició cristiana - els dolents de la pel.licula que invadirien una mena d´arcadia àrab i a més jugarien el paper d´al.liats del colonialisme que tan bé casa amb obres com els protòcols dels savis de sió o el jueu internacional de Henry Ford.

Els palestins serien els bons. Viurien al seu Edén, sense intervenció del malvat occident fins a l´arribada dels emigrants jueus. Els palestins jugarien el paper del bon salvatge, lliure i antiimperialista.

El gran problema d´aquesta interpretació és que és falsa. Sempre hi ha hagut jueus vivint a la terra d´Israel i el sionisme no és pas un moviment imperialista o aliat del imperialisme, sino el moviment d´alliberament nacional del poble jueu i a més a més és un moviment totalment equiparable als moviments nacionalistes de la seva época.

Però clar, molta gent prefereix quedar-se amb la visió simplona enlloc de analitzar de la manera més objectiva possible. Això fà que amb excuses diverses - ocupació, pobresa, bloqueig de Gaza...- hi hagi gent que justifiqui el terrorisme palestí més aberrant, sense tenir en compte que el principal factor que l´explica és l´adoctrinació en el Jihad i en l´odi antisemita que reben els palestins desde els mitjans de comunicació, les mesquites, els llibres de texte escolars... Salutacions!

dolores ha dit...

saludos jaume !!!
escribo poco, leo mucho... y mazel tov por tu bravura en este mundo de cobardes !!

lehitrahot !!adeu !!

Arxiu del blog