Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

divendres, 7 de gener del 2011

Imaginemos -- Imaginem

Imaginemos que un activista israelí de extrema izquierda, del grupo "Anarchists against the wall" por citar un ejemplo, con la excusa del internacionacionalismo, de la solidaridad entre pueblos y los derechos humanos, llega a Euskadi para trabajar en una ONG, vive en Bilbao durante cinco años y participa en actos de Kale Borroka, en manifestaciones abertzales y otros actos de enaltecimiento del terrorismo etarra tanto en Euskadi, Navarra o en el Iparralde. Lo lógico sería que el gobierno español o el francés lo repatriasen a Israel y le prohibiesen nuevamente la entrada en el país por sus actos de apología del terrorismo. Pues bien, eso mismo es lo que ha ocurrido en el caso de Marcel Masferrer, activista pro palestino catalán, residente durante cinco años en Jerusalén, repatriado por el gobierno israelí a España por haber participado en manifestaciones con activistas palestinos e israelíes de extrema izquierda en Cisjordania. Lo podéis leer en Ara (en catalán). Entiendo que aquí se le de un poquito de coba por el hecho de ser de la tierra, pero el gobierno israelí se ha limitado a cumplir la ley.

En català: Imaginem que un activista israelià d`extrema esquerra, del grup "Anarchists Against the Wall" per citar un exemple, amb el pretext del internacionalisme, la solidaritat entre pobles i els drets humans, s`instal.la al País Basc legalment per a treballar amb una ong però acaba participant en manifestacions amb l`esquerra abertzale, en actes de Kale Borroka i amb altres actes d`enaltiment del terrorisme etarra tant a Euskadi com a Navarra o al Iparralde. En aquest cas, el més llògic seria que els governs espanyol i francès el repatriessin de nou a Israel per la seva participació en actes d`enaltiment del terrorisme. Doncs bé, això és el què ha passat amb Marcel Masferrer, activista pro palesti català, resident durant cinc anys a Jerusalem i participant en manifestacions contra els soldats israelians amb col.lectius d`extrema esquerra israelians i manifestants palestins a Cisjordània. Ho podeu llegir a Ara. Què voleu què us digui, entenc que al ser català els mitjans li donguin una mica de bombo però analitzant-ho fredament veurem que el govern israelià s´ha limitat a complir la llei.

PD - Estoy dudando entre comprarme la Mishné Torah de Maimónides y el Shulján Aruj de Yossef Caro. Me compraría los dos pero mi viaje a Amsterdam unido al hecho de ser un desempleado en busca de trabajo me han dejado casi sin blanca. Acepto sugerencias.
Estic dubtant entre comprar-me la Mishné Torah de Maimònides i el Shulján Aruj d`en Yossef Caro. Si anés bé de guita, em compraría tots dos llibres però el fet de ser un desocupat en procés de recerca de feina unit a les despeses del meu darrer viatge a Amsterdam m`han deixat una economía precària. Acepto consells i sugerències.

4 comentaris:

Lior ha dit...

Jo tinc la Mixné Torà,de l'editorial Sinaí.No conec l'Shluján Aruj de Y.Caro.La mixné Torà demana,si no és que t'agrada molt la literatura legal,una lectura tranquila, pausada i amatent,ço és dosificada. Fent-ho així (parlo de la meva experiència,eh!) pots disfrutar més el vessant històric,que és la que m'interessa més,que no el corpus legal propiament.Fa temps que el tinc,l'hauré de revisar.
Si optes pel Yosef Caro,ja ens explicaràs com t'ha anat.
Sobre el filopalestí català,ja he dit que en pensaba a cal Moré,que segur t'il·lustrarà millor que jo sobre aquests llibres.En Moré,no el paraterrorista :-)))

Jaume ha dit...

Moltes gràcies, Lior :). Fa alguns anys vaig poder llegir la Guía de Perplexes d`en Maimònides i reconec que no va ser una lectura fàcil. M`agrada molt Maimònides pel seu caràcter racional. Imagino que la Mishné Torah no ha de ser una lectura fàcil i s`haurà de fer pausadament i amb calma, rellegint els textes molts cops i amb paciència per a intentar treure`n el màxim profit. Shavua tov!

David ha dit...

La de veces que habré pensado yo mentalmente en este paralelismo, ya que me da la impresión de que esos progres de llavero que van a "solidarizarse" con los palestinos, en realidad solo van a armar bronca la mayor parte de ellos.

Anònim ha dit...

kitzur shujan aruj, dos volums bilingües (hebreu amb "puntets"), kehot argentina

Del rambam només tinc una biografia, comentaris del Moré Y. Ribco (passatjes sobre lleis per a no jueus. El camino del gentil justo bàsicament és un resum de Mainònides) i un munt d'hores de video vistes del R. David Shalem (majon meir)


De Moshé a Moshé, cap com a Moshé! :)

Arxiu del blog