Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

diumenge, 5 de desembre del 2010

los bnei Menashe celebran Januká -- Els bnei Menashe celebren Janukà

els 7.200 membres dels Bnei Menashe o fills de Manasès, una comunitat que viu al nordest de l´India i reivindica tenir un origen jueu -al ser descendents d´una de les deu tribus perdudes d´Israel-, es van reunir el passat Dimecres al capvespre per a encendre la primera espelma a les "hanukkiyot" per a l´inici de les festes de Janukà, amb l´esperança de poder retornar definitivament al poble jueu i fer "aliyah" a Israel. Podeu llegir la seva historia al blog Safed-Tzfat-Zefat.


En castellano: Los 7.200 miembros de los Bnei Menashe, una comunidad del noreste de la India que reivindican su descendencia de una de las 10 tribus perdidas de Israel, dieron inicio a la primera noche de Hanukkah este miércoles con su habitual alegría y entrega, ya que continúan alimentando la esperanza de hacer aliyá en un futuro próximo. Podéis leer más acerca de su apasionante historia en el blog Safed-Tzfat-Zefat.

Arxiu del blog