Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dimecres, 18 d’agost del 2010

La cara oscura de la vida en Gaza que nunca muestran los medios españoles -- La cara fosca de la vida a Gaza que mai surt als mitjans espanyols

Según informa el diario Arutz Sheva, una mujer de 62 años de edad, Jebryeh Abu Kanas, ha sido asesinada por supuestamente practicar la brujería. La víctima, según parece, fue acusada de practicar la brujería y fue denunciada a las autoridades del Hamas que sin embargo no pudieron verificar la autenticidad de las denuncias. Sin embargo, alguién - posiblemente vinculado al Hamas o a algunos de los grupos salafistas que operan en la Franja - decidió tomarse la justicía por su mano y asesinaron a balazos a la mujer en su propia casa y delante de su marido.

"The Palestinian Center for Human Rights" ha condenado este crimen en una entrevista de sus dirigentes con miembros de la ANP y han culpado al caos y la falta de seguridad que impera en la Franja, donde con el beneplácito o no del Hamas operan otras organizaciones terroristas de carácter yihadista y salafista, partidarias de la creación de un califato islámico mundial, como por ejemplo "Jaish al-Islam" (el Ejército del Islam), cuyo lider -Abu Mustafá- acusa al Hamas de no querer implantar la ley islámica. Sin embargo, desde que tomó el poder por la fuerza en el mes de Junio del 2007, la organización terrorista Hamas ha ido implementando una série de medidas para lograr la islamización de Gaza, como la separación por sexos en las escuelas, la obligatoriedad del hiyab en la vida pública o la reciente prohibición de que las mujeres puedan fumar en público las populares pipas de agua o narguiles. El objetivo: excluir a la mujer de la vida pública y recluirla en el ambito doméstico y familiar tal y como hicieron los talibán cuando llegaron al poder en Afganistán. Sin embargo, estas noticias que son la cara oscura del Hamas, del fundamentalismo islámico y de la vida en Gaza apenas no aparecen en nuestros medios de comunicación, demasiado ocupados con el tema del bloqueo israelí o de varias fotos colgadas por una ex-soldado de las IDF en su perfil del Facebook.

En català: segons informa avui el diari israelià Arutz Sheva, una dona palestina de seixanta -dos anys d´edat, Jebryeh Abu Kanas, ha estat assessinada després de ser acusada pels seus veïns davant les autoritats de practicar la bruixeria. Encara que aquestes acusacions mai van poder ser verificades per les autoritats, algú - posiblement vinculat al Hamas o a qualsevol dels altres grups yihadistes que operen a la Franja - va decidir pendre la justicia per la seva mà i va disparar contra la víctima a la seva propia llar i davant del seu marit.

"The Palestinian Center for Human Rights" (El centre palestì en defensa dels drets humans) ha condemnat aquest crim mitjançant una entrevista dels seus dirigents amb els representants de l´ANP i han culpat a la situació d´impunitat que regna a la franja pel caos existent en temes de seguretat. I, de fet, cal recordar que a la Franja operen - amb el beneplàcit o no del Hamas - un bon nombre d´organitzacions salafistes, jihadistes i fonamentalistes, com per exemple el "Jaish Al-Islam" (l´Excèrcit de l´Islam), partidàries de la creació d´un califat islàmic mundial i que acusen al Hamas de no voler implantar amb total rectitud la llei islàmica a la Franja. Tanmateix, desde que va pendre el poder per la força al Juny del 2007, el Hamas ha anat implementant de manera progressiva tot una legislació destinada a implantar la Sha´aria a Gaza, com per exemple la separació de nens i nenes a les escoles, l´obligatorietat del Hiyab a la vida pública o la recent prohibició de fumar les populars pipes d´aigua o narguiles en públic per a les dones. L´objectiu d´aquesta legislació és prou evident: eliminar a la dona de la vida pública i recloure-la a l´ambit de la vida privada i de la llar. Tanmateix, aquest tipus de notícies que ens mostren la cara més fosca de la vida a Gaza sota un govern islamista i jihadista apenes apareixen als nostres mitjans perque els corresponsals de torn estan massa ocupats parlant del bloqueig israelià o de cuatre fotos penjades a Facebook per una ex recluta de les IDF.

Arxiu del blog