Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

divendres, 27 de febrer del 2009

no es un héroe -- no es un heroi

Estimados lectores:


Uno de los temas de los que más se ha hablado estos últimos días ha sido del destrozo de una Herriko Taberna por parte de un indignado ciudadano del pueblo de Lazkao (Guipuzkoa), después de que su domicilio se viese afectado por una atentado terrorista de E.T.A. contra una casa del pueblo del PSOE. Lo pueden leer aquí.

Algunas personas consideran al protagonista del incidente un héroe, pero yo no lo veo así. Puedo llegar a entender su reacción, debido a la rabia de ver como han destrozado tu casa y encima los abertzales se cachondean en tu cara, pero creo que su respuesta no fue la adecuada y calificarlo de héroe me parece grotesco. En primer lugar, su desmesurada respuesta ha provocado el victimismo de la llamada izquierda abertzale (¿izquierda?...), que ya se han manifestado contra el "fascismo español opresor" y bla, bla, bla...; y en segundo lugar porque respondiendo con violencia se ha puesto a la misma altura de los abertzales que van colgando carteles o haciendo pintadas con amenazas a la gente que no piensa como ellos. Por eso creo que catalogarlo de héroe es un error. Por una vez en los últimos meses, coincido con Zp: se puede llegar a entender su reacción pero en ningún caso se la puede justificar y elogiar.

En català: benvolguts lectors, un dels temes més candents de l´actualitat espanyola dels darrers dies ha estat la destrucció d´una herriko taberna al poble guipuscuà de Lazkao per part d´un jove indignat per les destrosses provocades a la seva llar per un atemptat terrorista d´E.T.A. contra una casa del poble del PSOE que estava localitzada als baixos del seu edifici. Ho podeu llegir aquí.

En alguns sectors de la societat espanyola s´ha considerat que el protagonista del incident és un heroi, però jo penso que no es així. Puc arribar a entendre la seva reacció però no la puc defensar. En primer lloc perquè amb el seu acte violent ha provocat que els violents i els abertzales es posin el plà victimista, denunciant la "falta de llibertat a Euskal Herria" i el "feixisme de l´estat espanyol opresor"; i en segon lloc perquè, destrossant aquesta Herriko Taberna, s´ha comportat d´una manera molt similar a la dels abertzales, que van penjant cartells amb dianes o amb amenaces per a la gent que no pensa com ells. Per això considero molt encertades les declaracions de Zp, el seu acte és pot arribar a entendre, però no es pot justificar.



4 comentaris:

Fer Nando ha dit...

Què tal:
Quillo, fa un temps parlàvem de l'avortament. llegei't aquest article, que il·lustra prou bé el que passa quan l'avortament està prohibit (com és el cas de l'Argentina). Aquestes conseqüències són sovint habituals en els països on l'avortament està perseguit. És un tema complexe (agraix al Senyor si el tal Senyor existeix, clar) no tindre responsabilitats polítiques, quan llegeixo sobre aquestes temes.

Jaume ha dit...

jejejeje... recordo el meu escrit sobre l´avortament. De fet, és un tema complexe. Vejam, en primer lloc, suposo que es tracta de legalitzar una situació que ja passa de facte, és a dir que hi ha dones que avorten de forma clandestina. Això ho entenc. Pero considero que potser valdría la pena millorar l´educació sexual dels joves i els adolescents per a evitar embarassos indesitjats. Avui en dia, hi ha molts metodes anticonceptius perquè una dona pugui escollir quan vol ser mare i com vol gaudir de la seva sexualitat sense la necessitat de haver de recorrer a l´avortament.

Per altra banda,crec que l´avortament ha d´estar despenalitzat o legalitzat en una serie de casos: quan perilli la vida de la mare, quan hi hagin malformacions en el fetus, en casos d´abus sexual o de violació... crec que en aquests casos l´avortament hauría d´estar totalment despenalitzat. Salutacions!

Fer Nando ha dit...

Ho que vaig dir: agraeix no tenir cap responsabilitat sobre aquest tema...

Fer Nando ha dit...

Quillo, un altre article: http://www.pagina12.com.ar/diario/suplementos/las12/13-4783-2009-03-06.html

Salutacinos cordials

Arxiu del blog